16 d'octubre de 2012
Sense categoria
3 comentaris

Bàrbara Barberà

L’alcaldessa de la meua ciutat, València, de nom Rita Barberà, és la negació personificada de la cultura. És un tros de carn que beu, menja, rota, defeca i parla sense solució de continuïtat i sense torcar-se… la boca. Quin despropòsit de dona! Quina exhibició d’ignorància! Quina bròfega més regran! Com s’atreveix, aquesta analfabeta en català (o valencià), a esmentar Ausiàs March? Si ella ni el pot ni el vol llegir, perquè amb el valencià s’embarbussa (molt més que amb el castellà, que també)!

La interfecta acusa “Omnium Cultural” i la seua “base o sede de Valencia” (?) de dir que Ausiàs March és (un poeta) català. I doncs, què és, segons ella “castellano”?, “españuelo”? Perquè, a banda del petit detall que Ausiàs March era presentat, a la Castella del segle XVI, com a “cavallero valenciano de nación catalán” –cosa que la Rita ignora, i això que diu que se n’ha informat–, es dóna la circumstància que és absolutament normal assignar a un escriptor el gentilici propi de la seua llengua d’escriptura. I això, sense entrar en altres consideracions sobre el fet nacional i la teoria de les nacionalitats aplicats al cas valencià, que de segur estarien per damunt de la seua capacitat d’enteniment.

Però encara hi ha un altre detall, en la seua estel·lar intervenció en el Forum Europa (sic), a Madrid, fent-li la pilota a un ministre, aquell que vol, igual que ho volia Franco, espanyolitzar les escoles catalanes. La sol·lícita Rita ha eixit en defensa del tal Wert, que tira a blau, dient que està alarmada pel fet que “espanyolizar en España no sea políticamente correcto”.

Deixant també de banda la qüestió que el que pretenen el ministre sinistre i l’alcaldessa obsessa és, en realitat, espanyolitzar fora d’Espanya, cal parar esment en la trampa de la “coartada espanyola” que fan servir per a imposar el castellà fora del territori d’aquesta llengua. Perquè quan diuen espanyolitzar volen dir castellanitzar, entre altres coses. I això, portat més enllà de les fronteres del castellà, és senzillament imperialisme lingüístic.

De tota manera, que aquesta valenciana lingüísticament renegada, castellanitzada fins al moll de l’os, tinga la barra d’erigir-se en defensora de la cultura valenciana fa riure, que és el que fan els polítics valencians del PP quan van a Madrid, fins i tot entre els seus, que se’n riuen.

Així doncs, Wert i Rita, allò realment irritant de vosaltres és que tingueu la poca vergonya de justificar i enaltir l’imperialisme lingüístic del castellà més enllà del seu propi àmbit, sobre i contra les altres llengües que té a la vora. L’un, com a ocupant; l’altra, com a botiflera.

València, 16 d’octubre de 2012

  1. No crec que siga incultura, jo crec que saben perfectament el que diuen per aprofitar-se de la incultura  que hi corre per aquí.
  2. La diferència és que Wert vol espanyolitzar a la força fora d’Espanya, a l’ensenyament obligatori i Acció Cultural intenta tímidament catalanizar als majors d’edat que voluntariament vulguin al seu propi país català o valencià. Hem d’acabar amb aquesta infàmia contínua.
  3. però tenen l barra d’ acusar els qui creiem en una nació de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó de feixistes. Com avui mateix a l’ entrevista que et fan al diari AVUI, on una lectora valenciana fa servir aquest epítet n els comentaris, per referir-se a la teua persona, i en un valencianocatalà prou acceptable -per la qual cosa dedueixo que més que actuar per acció (PP) actua per omissió(PSOE)-. M’agradaria que fesses un article rebatent aquest personal i fent veure que els únics feixistes són ells….No pot ser que caiguem en el parany goebbelsià de fer passar la víctima per botxí…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!