15 de maig de 2009
Sense categoria
3 comentaris

Carta al president de la Generalitat de Catalunya

Inicialment, el Grup Acte de Sobirania es va plantejar fer una mobilització ràpida i contundent en el mateix moment que el Tribunal Constitucional emetés la sentència sobre l’Estatut, però veient l’estratègia de l’Estat de donar llargues a l’afer, tot esperant un refredament del Poble, hem decidit que no siguin ells els qui marquin el calendari. Així doncs, la primera acció al carrer — a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, davant la Generalitat, i davant altres institucions arreu del Principat — serà el dia 11 de juny, en record del Corpus de Sang, dia de l’aixecament dels nostres avantpassats contra l’exercit reial.

Però abans us proposem, una acció virtual : enviar un correu electrònic al Molt Honorable President de la Generalitat, una carta d’afirmació personal dels que l’enviem, on anunciem les nostres conviccions i el desig d’iniciar una nova etapa que res tingui a veure amb temps passats.

Aquesta tramesa servirà també com un assaig de l’operatiu que permetrà convocar altres mobilitzacions. La convocatòria es pot multiplicar per dos, deu o cinquanta, si ràpidament es fa arribar al màxim nombre de gent possible. Adjuntem la carta (veure resta de l’article) per enviar al president de la Generalitat de Catalunya, i us demanem que ens envieu una còpia del correu al Grup Acte de Sobirania, per tal de poder seguir a temps real el desenvolupament de l’acció.

És important recordar que les accions de la campanya del Grup Acte de Sobirania es basen en la participació directa del poble de Catalunya.

L’ACCIÓ

En el termini de 48 hores —dies 15 i 16 de maig— envia per correu electrònic, a títol personal, la carta a les adreces: gbpresident.presidencia@gencat.cat,  actesobirania@gmail.com

 

CARTA OBERTA AL PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA 

 

Molt Honorable Sr.,

Us enviem aquest missatge per transmetre-us el convenciment d’un gran nombre de catalans i catalanes que ha arribat l’hora de dir prou a la situació política, social i econòmica que està vivint Catalunya i els Països Catalans.

Aquest convenciment és fruit de tots els esdeveniments que en els últims anys han anat confirmant la naturalesa enganyosa i depredadora del sistema polític autonòmic i han deixat clares les nostres relacions de submissió i d’espoliació amb l’Estat Espanyol.

Vós deveu saber més bé que ningú la gravetat del col·lapse del sistema autonòmic i la impossibilitat de continuar aguantant l’escanyament planificat de la nostra economia, la negació de la nostra personalitat nacional i les relacions de dependència que ens imposa l’Estat Espanyol i que ens impedeixen disposar d’una sobirania fiscal, abordar pel nostre compte la greu situació social, les polítiques d’immigració, la crisi econòmica, la desocupació creixent, el desplegament de la nostra llengua i cultura, la defensa del territori i exercir un dret tan elemental i democràtic com és el dret a l’autodeterminació.

Les manifestacions que successivament s’han convocat des del 2006 insistint que som una nació, que tenim el dret de decidir sobre el nostre futur i que volem un estat propi, han estat i són una molt significativa però encara petitíssima mostra de la profunditat del rebuig a la situació actual i a la passivitat amb què esteu actuant.

Com a primera autoritat de Catalunya heu de saber que milers i milers de catalans i catalanes no acceptem que el nostre futur estigui en mans ni d’un Tribunal Constitucional deslegitimat i hostil ni d’un sistema polític que ens humilia, ens espolia, ens insulta i ens menysprea.

En conseqüència, com a prova de responsabilitat i de reconeixement de les institucions catalanes, amb tota serenitat i fermesa us comuniquem que no acceptarem cap pronunciament del Tribunal Constitucional ni donarem suport a cap nova fórmula estatutària.

S’ha acabat per a nosaltres el temps de la resignació, la submissió al maltractament i la manca de respostes col·lectives. És el moment d’exigir que el nostre Parlament sigui el reflex lleial del Poble de Catalunya.

És per tot això que ens plantem davant les nostres institucions per reclamar un Acte de Sobirania que comprometi a treballar per exercir el dret democràtic d’autodeterminació i la construcció d’una nació catalana lliure.

Maig de 2009

  1. Per garantir el respecte a Catalunya i assegurar un finançament digne, no podem dependre de Madrid… ja fa massa temps que ho estem fent i els resultats encara avui son lamentables.
    Sr. President, Volem decidir aqui el que ens afecta directament aqui. Personalment vull optar a desvincular la meva terra dels maltractaments espanyolistes. Vull la independència del meu país. L’únic que sento al meu interior.
    Visca Catalunya Lliure.
    Independència Ja.

  2. Per garantir el respecte a Catalunya i assegurar un finançament digne, no podem dependre de Madrid… ja fa massa temps que ho estem fent i els resultats encara avui son lamentables.
    Sr. President, Volem decidir aqui el que ens afecta directament aqui. Personalment vull optar a desvincular la meva terra dels maltractaments espanyolistes. Vull la independència del meu país. L’únic que sento al meu interior.
    Visca Catalunya Lliure.
    Independència Ja.

  3. És català qui viu i treballa a Catalunya! FALS!!! És català qui se sent català, estima la cultura catalana i té voluntat ferma de que éll i la seva descendència ho pugui continuar sent. 

    A Catalunya hi ha molts residents; uns són espanyols i d’altres ho són d’altres països. Si cap d’aquest residents se sent català i ho vol ser, cap problema; hi magnífics exemples; Matthew Tree, n’és un d’ells. Aquelles persones que diuen que són tant catalans com espanyols, si són catalans de naixement, necessiten ajuda psiquiàtrica per aclarir-se. Sí són d’origen espanyol, menteixen; només se senten espanyols. Res a dir. Un és el que vol ser. Finalment les persones que sent d’aquí i de vàries generacions i tot i tenir el català com a llengua materna, manifesten que són espanyols, no ho entenc però ho respecto. Tothom és lliure de ser el que vulgui i si acceptem que un anglès, es ‘converteixi’ en català, també hem d’acceptar que un català s’hagi convertit en espanyol. 

    Els que només som catalans, hem de treballar per l’alliberament nacional amb totes les nostres forces i convençuts de que la Independència és l’únic camí i és de Justícia. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!