Sobre els Camarades…

Aquesta paraula va estretament lligada a la Revolució Russa, als Bolxevics de Lenin, a la classe obrera, la dictadura del proletariat…als companys de lluita…

Un dia en una reunió de militància, d’estrelles roges i esperits lliures, em vaig creuar amb uns ulls blaus…Allí estàvem uns pocs decidits a posar un granet de sorra per potenciar la lluita de base i socialitzar sensibilitats…entre les dificultats de saber-nos en una societat cada vegada més líquida i la certesa que mai ens manllevarien els propis valors…que la solidesa, col.lectiva i individual, podria amb tot.

Enmig d’aquella conjuntura i d’un cúmul important de bones intencions i esperances, aquells ulls blaus traspuaven una serenitat bondadosa que em va sorprendre…des d’aquell moment vaig decidir que volia esbrinar què hi havia al seu darrere…qui hi havia al seu darrere…

De vegades, a la vida,  et creues amb persones que sense saber ben bé perquè  fas teves amb una rapidesa sorprenent. Persones que, malgrat el poc temps de coneixença, tens la sensació que t’acompanyaran durant molt de temps…persones que esdevenen Camarades de lluita i de vida, que omplen i fan créixer.

Doncs bé, després d’uns mesos ja he esbrinat qui i què hi havia rere aquells ulls blaus amb els que vaig topar en aquella reunió…un bon Camarada per compartir vivències i militància.

I en els pasadissos del Kremlin ja fa uns dies que es parlar del Camarada Vilinski i la Camarada Baraldov…i les estrelles roges que auguren que aquesta amistat va per llarg…

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *