Des de la Plana

Josep Usó

24 d'agost de 2020
0 comentaris

Finals d’agost.

Avui és el penúltim diumenge d’agost. I tots sabem que aquest mes és el de vacances, al nostre país. En la resta de països, no necessàriament, però ací sí. I al pas que anem, sembla que serà acabar-se el mes i acabar-se el món.

Només avui, a Borriana s’ha cremat un magatzem de fruita. A l’Hospital Provincial hi ha un brot de coronavirus entre el personal de quiròfans i s’han suspès les operacions per a demà i demà passat. Si ja hi havia un retard de cinc mesos abans de la pandèmia que ara ha augmentat fins a nou mesos, el panorama no pinta gens bé. A més a més, a Vila-real, una residència per a gent gran es veu que tancarà. La causa sembla ser una sanció per una caiguda fa un any; però el problema el tenen aquelles famílies que tenen algú ingressat allà. Que ara hauran de buscar-li un lloc alternatiu o endur-se el seu parent a casa. Tot això, en plena pandèmia.

Tot això, només a un raconet de món. Més enllà, el brots, rebrots, declaracions, propostes, respostes a les propostes, desqualificacions, amenaces i remors sense cap justificació ens tenen en un ai! al cor.

Com a mínim, però, hi ha alguna bona notícia. El Vila-real ha guanyat, en el primer partit de la pretemporada, el Cartagena. De passada, els qui no ho sabíem, ens hem assabentat que aquell club juga al “Pinatar Arena”. I he pensat jo que Cartagena deu ser més important que València, perquè al seu camp de futbol (com a mínim a un d’ells) li han posat Pinatar Arena. No com al pavelló de València; que malgrat haver cedit els terrenys amb unes condicions, acabarà sent el “Casal España Arena de València” i el flamant alcalde, Senyor Ribó, encara està content. Allò de ofrenar noves glòries a Espanya, es veu que les autoritats valencianes ho tenen molt assimilat. Aconseguir un finançament just per als valencians, no. Sense matisos.

Clar que el pavelló el paga un conegut empresari. Que serà també qui l’explotarà a canvi d’un lloguer durant cinquanta anys. I cadascú, es pot dir que amb els seus diners pot fer allò que vulga. Cert. Però els terrenys són de l’Ajuntament (de tots els valencians). I en el projecte original, el nom era “València Arena“.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!