Des de la Plana

Josep Usó

8 de juny de 2020
0 comentaris

El curs que ve.

Quan el divendres dia 13 de març varem haver de dir als alumnes que se suspenien les classes per a dues setmanes, ja vaig advertir als majors, aquells que encara han de fer les proves d’accés a la universitat que, segurament no serien dues setmanes. Que seria més temps.

Ara, acabat d’aquelles maneres el curs, hem d’encarar el proper. D’entrada, s’ha de dir que aquest curs hi haurà un aprovat general; però no es pot dir. S’ha de dir que tothom passarà de curs, independentment d’aquelles assignatures que duga suspeses. I que en el primer trimestre del curs vinent, ja s’apanyarà el professorat per a que els alumnes “recuperen” tot allò que no han adquirit. Es veu de seguida que no es pot recuperar res que no s’haja tingut abans. Però demanar a l’Administració que use les paraules amb propietat és com demanar peres a l’om.

Però n’hi ha més. Com els pobrets alumnes de primer d’ESO del curs vinent es trobaran als instituts i també hauran de recuperar, però a més a més es trobaran a un centre nou, amb companys nous, amb professors nous i tots aquells tòpics que sempre es fan servir, el proper primer d’ESO es farà per projectes. Que vol dir que no hi hauran assignatures com a tals. Que diferents matèries s’agruparan i els professors de qualsevol d’elles impartiran (de vegades més d’un a la vegada dins d’una aula on encara poden haver restriccions i distàncies mínimes) totes les matèries a la vegada. Es poden trobar a un biòleg explicant Matemàtiques, a un matemàtic explicant Mecànica o a un enginyer explicant Biologia. No sembla el més encertat. Però això només no explica el que és, “treballar per projectes”.

Com és molt llarg d’explicar, preferisc donar-los un enllaç on s’expliquen alguns projectes que ja s’estan aplicant en alguns centres per a que jutgen vostès mateixos. A mi, el que més m’impressiona és quan, després de dues o tres setmanes treballant deu hores a la setmana, els alumnes ja han de conèixer el lloc on estan, els companys i com es treballa allà.

També és cert que m’ha arribat un gif que m’ha fet molta gràcia. Però ja es veu que aquests alumnes són orientals. I aquells treballen amb un altre ritme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!