Des de la Plana

Josep Usó

30 de juny de 2019
0 comentaris

Decepció.

Tinc uns dies de molta feina. Tanta, que ni tan sols em puc dedicar a seguir l’actualitat. Per això, ara que he tingut una estona per a veure què passa al meu país estic decebut.

D’una banda, m’assabente que ERC es planteja seriosament investir a Sánchez “per a evitar mals majors”. Per evitar una involució a Espanya, diuen. I per això es plantegen investir un personatge que només té imatge, de guapo diuen, però que és el responsable de un trasllat dels presos polítics en tres dies en unes condicions semblants a les què es fan servir per a transportar el bestiar a l’escorxador. Aquest fet, només aquest fet, ja hauria de ser suficient; però ells encara es veu que es plantegen que VOX seria pitjor. No. Són els mateixos.

I, per acabar-ho d’adobar, sembla que la UE també està empantanegada. De sobte s’han adonat que entre els socialistes i els populars ja no en són prou per a manar. I mentre es barallen per veure qui substituirà un Junckers amb una trajectòria nefasta, del seu Luxemburg quan el van fer fora per corrupció fins als darrers episodis amb la seua “ciàtica”. D’això també en patia Margaret Thatcher. O un Tajani, confés admirador de Mussolini. O la resta de personatges que ningú vota però que fan el què volen amb nosaltres, els ciutadans europeus. Tant és qui votem, que si ells es posen d’acord, no seran diputats. I ja està.

Tot això, mentre el feixisme més descarnat va creixent a un continent que ni té recursos naturals ni te per què ser millor que altres si no és que es manté l’estat del benestar.

Sembla que tots s’hagen posat d’acord per a fer el paperàs de Hindenburg, en l’Alemanya dels anys trenta. Al final ell va aconseguir morir-se al llit, però ho va deixar tot en mans d’un malalt mental amb bigotet ridícul que va estar a punt d’acabar per sempre amb el seu país. I encara ara, té admiradors. I gent que s’ho mira amb un somriure beatífic. Ací és normal, perquè els jerarques nazis hi han pogut estar-se com a casa, tots aquests anys. Però a la resta d’Europa?

Què voleu que us diga? Estic decebut. Molt decebut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!