S’acaba la vaga. De moment.

Avui, després de vint-i-sis dies, s’ha acabat la vaga de les netejadores de 85 instituts del País Valencià. Però només de moment. Com l’empresa Limpiezas Raspeig es veu que ha començat a pagar el deute que té amb les treballadores, aquestes l’han ajornada fins l’onze d’abril. Llavors ja veuran si l’empresa continua complint amb una obligació tan elemental com pagar el jornal als seus treballadors. Es veu que la Conselleria ha pressionat l’empresa i també li ha obert un expedient. Si l’expedient resulta sancionador, aquesta empresa no podrà optar a futures licitacions per part de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Tantmateix, convé recordar que l’empresari propietari d’aquesta empresa, té un llarg historial d’anar creant empreses diferents que fan la mateixa feina però amb un nom i una raó social i comercial diferent. Només ho dic a compte d’evitar que algú es puga picar els dits més endavant amb el mateix gos que s’ha canviat el collar.

De moment, l’enhorabona a les treballadores, que ja podran tindre el què és seu i ben seu, i també als treballadors i estudiants dels instituts afectats, que es tornaran a trobar les dependències netes.

En qualsevol cas, continua semblant-me que seria millor solució que la pròpia Conselleria gestionara el personal de neteja dels seus centres, educatius o de treball.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *