Des de la Plana

Josep Usó

3 de setembre de 2018
0 comentaris

Adelante.

El govern de Pedro Sánchez va endavant. De moment, no ha fet res de res, però si se l’escolta, va endavant. Va prometent coses, des de desnonar a Franco del seu mausoleu fins a implantar la taxa Tobin. Ja ha descartat l’impost a la banca i qualsevol entesa amb els partits catalans o amb Compromís. També ha promès la gratuïtat de les autopistes (les nostres, que les de la resta del estat ja ho són. I promet diàleg, però amenaça amb un 155 que podria incloure la il·legalització dels partits independentistes. Possiblement, l’home no és conscient que per aprovar qualsevol cosa necessita els vots de tothom. També els de Compromís o els d’Esquerra o del PDCat. Clar que a la Plana sempre hem dit que “De prometre, ningú es fa pobre”.

L’altra possibilitat és que haja pensat que, davant duna situació d’extrema necessitat per al manteniment de la unitat de la seua pàtria, podrà aprovar els pressuposts amb el recolzament del PP i de Ciudadanos. Clar que, si pensara una miqueta, ja s’hauria adonat que per a mantindre la seua unitat, ha de controlar el territori. I el territori català és majoritàriament groc. I pacífic. Cos que ell no pot dir del seu. I que ara ja no pot parlar d’evitar la internacionalització del procés d’independència perquè les darreres batalles ja tenen lloc fora. Avui mateix, han perdut la segona batalla Valtonyc a Gant (Flandes). I demà en tenen una altra de grossa, a Brussel·les. I la tercera de Valtonyc per al 17, i ja han perdut les d’Alemanya, Regne Unit, Holanda, Estònia, la OTAN en general i les que vindran.

I la de la imatge, que després de l’agressió al càmara de Telemadrid i la justificació que els brètols l’havien confós amb un de TV3, ja se’ls escampen els llaços grocs per tota la resta de l’Estat Espanyol.

Menys mal que l’IBEX va bé. Bé; és una manera de parlar. A l’agost ha perdut quasi un 5% i el setembre l’ha començat amb baixada. I espera’t, que d’ara endavant, Freixenet serà de la mateixa empresa que les pizzes del Doktor Oëtker. I el senyor Bonet sense poder-ho evitar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!