Qui els ha vist i qui els veu.

Milagrosa Martínez fou consellera de Turisme de la Generalitat Valenciana. també fou presidenta de les Corts. Abans havia segut alcaldessa de Novelda. Tots els llocs els va aconseguir formant part del PP. Aquell PP on Francisco Camps semblava omnipotent i obtenia una victòria electoral darrere d’una altra. El mateix govern que va dur la Fórmula 1, que va continuar amb la construcció de totes les obres faraòniques i inútils que han enfonsat l’economia valenciana per a molts anys i que ara, massa tard, va desfilant pels jutjats acusat de tota mena de delictes fiscals i econòmics.

Aquesta Milagrosa Martínez és la mateixa persona que, exercint el seu paper de presidenta de les Corts va expulsar l’actual vicepresidenta  del govern valencià. Aleshores era, o ho semblava, una persona molt poderosa i molt preparada. Ara, no. Aquesta setmana l’han condemnada a nou anys de presó per amanyar contractes a la fira de turisme Fitur en favor dels “empresaris” de la trama “Gürtel”. I, si aconsegueix reunir 15000 euros abans del dilluns, quedarà en llibertat provisional. De moment, mentre el Tribunal Suprem decideix sobre els recursos que han presentat les parts.

I ahir, aquesta persona es va explicar. Ara resulta que, quan Francisco Camps la va nomenar consellera de Turisme ella ja va dir que no en sabia res, de turisme. Ni tampoc sabia què era Fitur, ni què s’anava a fer allà, ni qui pagava res ni res de res. Dit en altres paraules. Que tant podria haver segut consellera de Turisme com catedràtica de Física Quàntica. Però del que no ha demanat perdó és d’haver anat cobrant el sou per una feina per la qual era manifestament incapaç. A més a més, es medica per depressió, no té diners i està enfonsada. Ella mateixa ja es qualifica de incompetent per al lloc que li van assignar, però no demana perdó per haver-lo acceptat. Més enllà de la condemna, la depressió, la presó, la fiança, les excuses i si tornarà o no tornarà el rellotge (de luxe) que li van regalar, quina qualitat humana demostra, la persona. La Perla no té orient. I quina colla, els del PP.

Al final, el resum de tot plegat el dona un parroquià del bar on solia desdejunar quan era alcaldessa de Novelda. “Si l’ha feta que la pague, com ho paguen els pobres que no han segut polítics”. Aquesta és la saviesa popular. Qui els ha vist i qui els veu. I que ens queda per veure, encara.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *