ET VAIG ESTIMAR/ TE QUISE

 

 

Camino per un bosc fosc. La solitud em retorna en forma de fracàs. Els arbres em recorden que hi ha una Gala perduda on no sabia per on anar. Per carrers oblidats i recordats. No camina sola . Ara mes que mai camina. Tremola per la vida. Sense pors ni oblits. Els nostres. Els teus. Tu. Vas marxar. Després de la revolta. La calma. La calma d’unes notes suaus i esmicolades que resolen el misteri de la vida. La teva i la meva. Un ultim estiu on ja no trobarem a la castanyera en aquella cantonada del carrer Aribau. Un estiu on poso fi al teu passat accelerat. I al meu present trencat. Tot ha passat. I tot passa. Un ritme esborrat on els records ja no importen. Les teves paraules ho fonen tot. Paraules que ja no fan mal. I acaben en un pou d’oblit i de passats. La solució .Un punt i final. Tot acabarà en un llibre en forma de passat oblidat. Un setembre més. Promeses en un passat immediat. Ja mai més ressonaran aquelles paraules. Ni un ho sento entre qualsevol et vaig estimar.

Camino por un bosque oscuro. La soledad me retorna en forma de fracaso. Los árboles me recuerdan que hay una Gala perdida que no encontraba la dirección. Por calles olvidadas y recordadas. No camina sola. Ahora más que nunca camina. Tiembla por la vida. Sin miedos ni olvidos. Los nuestros. Los tuyos. Tú. Te fuiste. Después de la revuelta. Y ahora. La calma. La calma de unas notas suaves y quebrantadas que resuelven el misterio de la vida. La tuya y la mía Un último verano en el que ya no encontraremos a la castañera en nuestra esquina de la calle Aribau. Un verano donde pongo fin a tu pasado acelerado. Y a mi presento roto. Todo ha pasado. Y todo pasa. Un ritmo borrado. Los recuerdos ya no importan. Tus palabras lo funden todo. Palabras que ya no duelen. Y que acaban en un pozo olvidado y de pasados. La solución. Punto y final. Todo acabará en un libro en forma de pasado mal recordado. Un setiembre más. Promesas que borrarán un pasado inmediato. Nunca más resonarán estas palabras. NI lo siento entre cualquier te quise.

ÚLTIM ESTIU/ ÚLTIMO VERANO

 

Acabo aturada on tot va començar i on una enèsima tot es va fondre . Dues birres i un perdó oblidat . Mal acceptat. Noto les coordenades que em porten al nostre ritme. El que va desaparèixer. Estic aquí i estic allà. Em deixo endur per una costa brava que m’absorbeix per dins i estic aquí en una Barcelona on ets tu. El nostre agost que em porta a tu. Camino pel carrer tallers, veig com el temps ens ha passat per davant. Una prostituta em guinya l’ull. Agafo aquella cantonada, la d’aquell petó.  Els segons paraven només per tu i per mi. Per ningú més.  Sento com aquestes alçades tot em costa més. Em costa agafar-te  la mà i que m’expliquis el teu misteri. El vostre. On vols que tot això s’aturi. En quin punt haig de posar el teu punt i final. En tot això, hi ha una certesa. No vull que marxis. No vull que em deixis sola. En aquesta vida que cada dia em sembla més absurda. Et regalo el meu teclat i el meu temps. Ara ens regalem aquest últim estiu. El nostre. Camines per unes rambles massa silenciades abans de que tot passés. I que la vida se’ns escapés de les mans. La seva i la teva. La nostra Barcelona. La vostra. La que teniu massa arrelada. La que no sé escriure. Ni posar ritme a dues veus amb dos tempos. Amb dues veritats i amb un sol punt.

Acabo paralizada donde todo empezó y por una enésima todo se fundió. Dos cervezas, y un perdón olvidado. Mal aceptado. Siento las coordenadas que me llevan a nuestro ritmo. El que desapareció. Estoy aquí y estoy allá. Me dejo llevar por una costa brava que me absorbe por dentro. Y me quedo aquí en una Barcelona donde quedas tú. Nuestro agosto me lleva a ti. Camino por la calle tallers. Veo como el tiempo nos ha pasado por delante. Una prostituta me guiña el ojo. Recorro esa esquina, la de ese beso. Los segundos se paraban solo para ti y para mí. Para nadie más. Siento como a estas alturas todo me cuesta más. Me cuesta agarrarte de la mano, que me expliques el misterio. El vuestro. Dónde quieres que todo esto acabe. En qué punto tengo que poner tu punto y final. En todo esto hay una certeza. No quiero que te vayas.  No quiero que me dejes sola. En esta vida que cada día me parece más absurda. Te regalo mis teclas y mi tiempo. Ahora nos regalamos este último verano. El nuestro. Caminas por unas ramblas silenciadas antes de saber que todo pasaría. Antes, que la vida se nos escapará de las manos. La suya y la tuya. Nuestra Barcelona. La vuestra. La que tenéis demasiado arraigada. La que no sé escribir. Ni poner ritmo a dos voces. Con dos tempos a contra corriente. Con dos verdades y con un solo punto.

EL NOSTRE EMPORDÀ

 

L’aire m’agafa de passada. Veig unes masies. Les que vau abandonar. Els teus somnis i els del Hug. Volto per un Empordà. L’aire només em porta al tu i al jo. El poc temps que tenim. Els nostres minuts. El temps ens juga la vida.  Els meus ulls atrapen els arbres . Unes flors que mai he vist. Una escriptora sense un llibre. Una protagonista sense el seu títol. Un Empordà que es va cremar. Ara ressorgit. Em paro enmig del no res per entendre cap on vas. Una Gala sense cognom. Una Gala que no sap si estimar o deixar-se estimar. Una Gala que va deixar de ser mare. Una Gala que camina sola sense sentit però amb tot el sentit. Tornarem al nostre agost. El nostre últim agost per Barcelona. Ballaràs per una plaça qualsevol de Gràcia. La virreina. Em marcaràs el compàs del meu teclat. T’acompanyaré amb un ritme desconegut. Aquesta història acaba. Ara és quan agafo els tempos exactes per trobar el nostre estil. Aquell soliloqui. Aquell últim crit. El que et retornarà la veu. La pell. El sentit de tot. El nostre últim crit.

RECORD ESBORAT/ RECUERDO BORRADO

La pluja em persegueix. Un somni infernal per unes paraules que no volia sentir. A cop de taula les tinc davant mentre un cop més em trenques els esquemes. Gala, camina el Passeig Bonanova sense sentit ni sentiments. Només porta dins una ràbia incondicional trontollada per un record esborrat. Mal acceptat. El ritme de la ciutat va lent i el seu cor no batega. Només sent la pluja caure sobre un cos que no es seu. Sobre un cos malmès per l’absurd de la pròpia vida. Ironies disperses que ballen per una Barcelona esgotada de tu i d’ell. No camines. T’esperes. T’asseus. Respires. Penses amb el que va ser i el que tens ara. Un principi amb dues vides diferents. La que tens i la que vas deixar de tenir. I ara tens aquesta. Sola. Sense que ningú entengui els teus inferns. Només els teus fantasmes entenen el que somies i el que esborres. Tremoles pel pas del temps que et fa entendre el que ja no ets ni seràs mai més. Una Gala que va estimar, i que ara és sent una incapacitada emocional. Unes gotes que rellisquen pel carrer gris. Brut. Una Gala que camina sense saber cap a on va. Si cap a un Hug , si cap a un Joan, o cap a la seva cova fosca amb un fil de llum que encara no sap que existeix. Però ho trobarem. Un cop més juntes.

La lluvia me persigue. Un sueño infernal por unes palabras que no quería sentir. A golpe de mesa las tengo delante mientras un golpe me rompe los esquemas. Gala, camina por paseo Bonanova sin sentido , sin sentimientos. Solo lleva una rabia incondicional rota por un recuerdo borrado y mal aceptado. El ritmo de la ciudad va lento y el corazón no batega. Solo escucha la lluvia caer sobre un cuerpo que no es suyo. Sobre un cuerpo maltratado poer el absurudo de la rpopia vida. Ironias disperas que bailan por una Barcelona cansada de ti y de él. No caminas. Te esperas. Te sientas. Respiras. Piensas en lo que fue y lo que tienes ahora. Un principio con dos vidas diferentes. La que tienes y la que dejaste de tener. Y ahora tienes esta. Sola. Sin que nadie entienda tus infiernos. Solo tus fantasmeas entienden lo ue sueñas y lo que borras. Tiemblas por el paso del tiempo que te hace entender lo que ya no serás nunca más. Una Gala que quiso y que ahora es una incapacitada emocional, que un día entendió lo que fue madre sin acabar de serlo.  Unas gotas que resbalan por una calle gris. Gris y una Gala que camina sin saber hacia donde va. Si hacia un Hug, si hacia un Joan, o hacia a una cueva fuesca  con un hilo de luz que aun no sabe que existe. Pero lo encOntraremos. Una vez más juntas.

ELS SIS SENTITS/ LOS SEIS SENTIDOS

Torno a sentir els sis sentits de la teva vida. Una ruptura per Barcelona que em va clava un record esmunyit i massa esquinçat per unes paraules trencades. Agafo els ferrocarrils, i veig l’home de sempre, esperant un tren que ja mai arribarà per ell. Crec que per mi, tampoc. Les nostres vies ja van recórrer els nostres cossos . No  podem demanar més a la vida. Una vida que ha perdut el sentit. Em mira, i el somric. Es el que em queda. El fer veure que tot va bé. I com em vas dir, tot anirà bé. I res va anar bé.  Camino per una Barcelona avorrida de tu i de mi. Una Barcelona cansada d’uns records mal acceptats. Esborrats per una memòria bloquejada.  La calor d’aquest agost m’esgota els pulmons. I les ganes de veure a un Joan i  a un Hug massa tancat en aquell Hospital. Només fa olor a mort. Una olor que em rància l’anima dels records d’uns pares que mai més tornaran. Tornaré a ballar el 1,2,3 darrere del cementiri, quan ningú em vegi. Paraules entrellaçades. Ja ningú em veu. El Joan massa lluny i tu massa lluny de mi.  Bloquejo unes paraules on avui troben els sis sentits de la meva vida. La teva. La que ja mai més tindrem. Junts.

Vuelvo a sentir los sentidos de tu vida. Una ruptura por Barcelona que me clavó un recuerdo rasgado por unes palabras rotas. Voy hacia los Ferrocarriles, y veo al hombre de siempre, esperando un tren que nunca llegará para él. El mío tampoco. Nuestras vías recorrieron nuestros cuerpos. No podemos pedir más a la vida. Una vida que ha perdido el sentido. Me mira, y sonrío. Es lo único que me queda. El hacer ver que todo va bien. Como me dijiste, todo irá bien. Y nada fue bien. Camino por una Barcelona aburrida de ti de mí. Una Barcelona cansada de unos recuerdos mal aceptados. Borrados por una memoria bloqueada. El calor de este agosto me cansa los pulmones. Y las ganas de ver a un Joan y a un Hug cerrado en ese Hospital. Solo hace olor a muerte. Un olor que me rancia el alma de los recuerdos de unos padres que no volverán. Volveré a bailar el 1, 2,3, detrás del cementerio, cuando nadie me vea. Palabras entrelazadas. Ya nadie me ve. Un Joan demasiado lejos y tu demasiado lejos de mí. Bloqueo unas palabras donde hoy encuentran los seis sentidos de mi vida. La tuya. La que ya nunca más tendremos.