26M Barcelona, sense CUP ni Primàries junts no hi ha majoria independentista a l’Ajuntament

Aquestes eleccions municipals del 26 de maig han suposat per Barcelona15 regidors republicans independentistes (10 ERC i 5 JxCat) i 26 regidors monàrquics espanyols (10 Comuns, 8 PSC, 6 C’s i 2 PPC).

Podrien haver hagut més regidors del costat independentista? No hi hauria estat tan difícil. Fixem-nos ara en aquelles dos formacions independentistes que no han obtingut representació. Són les CUP (Capgirem Barcelona-Amunt) i Jordi Graupera (Barcelona Capital-Primàries), que suposen les dos organitzacions que exerciten la democràcia interna més representativa i participativa de tots els actors esmentats.

Les CUP suposa un moviment assembleari de principis i de pràctica continua, Jordi Graupera aporta l’experiència americana i ha escenificat què signifiquen realment unes primàries. Que no hagin superat el 5% dels vots i tenir representació al consistori podria indica que la garantia democràtica de la formació no influeix tant en el votant com unes altres consideracions. En el cas de Jordi Graupera resulta fàcil d’entendre que no participar dels espais gratuïts i els debats televisius per falta de representació prèvia ha pogut ser l’origen del seu desconeixement per la ciutadania.

Dades dels resultats de les eleccions 2019-05-26 a l’Ajuntament de Barcelona

Si observem els resultat de les eleccions 26M podem comprovar que si sumen els vots obtinguts per les CUP i Primàries Barcelona, 29.335 + 28.230 suposen 57.565 vots, el 7,63% dels vots, molt per damunt de la barrera del 5% . Segurament haurien obtingut 4 regidors i el PPC segurament no hauria entrat. L’independentisme podria haver obtingut un total de 19 regidors davant davant 22 regidors de l’unionisme.

Imaginem amb més detall què podria haver passat si haguessin anat units CUP i Primàries: si Graupera hagués arrossegat més vots gaudint dels espais televisius i debats oficials de que disposaven les CUP, possiblement podrien haver assolit un conjunt de 6 regidors, l’independentisme tindria un total de 21 regidors i l’unionisme només 20 i la coalició independentista seria majoria absoluta.

Aquesta és la unitat independentista que hauria possibilitat un Ajuntament de Barcelona fort.

Assemblea i Primàries, Anna Saliente i Jordi Graupera.

Afegeix un comentari