Seguim, seguirem!

Encara no som prou conscients d’allò que hem aconseguit. Renovar el govern del Botànic era una missió d’allò més complexa a causa de la situació política a l’Estat espanyol, sobretot, després de la “jugarreta” de Ximo Puig d’avançar les eleccions valencianes i fer-les coincidir amb les Generals. Era una aposta clara per “espanyolitzar-les”, aprofitar la tirada de Pedro Sánchez i diluir l’agenda valenciana en l’eix Espanya-Catalunya. Fer “experiments” partidistes i posar en perill el delicat equilibri de forces al País Valencià fou una gran temeritat per part de Ximo Puig. L’exemple de Madrid és tota una lliçó: personalismes i lluites intestines de l’esquerra han permés els feixistes de recuperar la capital de l’Estat. Què difícil és assolir el poder per transformar la societat i què fàcil és llançar-ho tot a perdre. A nosaltres ens ha anat d’un pèl. Fora bo que prenguera nota el Molt Honorable.

En tot cas, tenim Botànic, que és del que es tractava. I l’èxit no s’acaba ací: l’esquerra i el valencianisme polític també han afiançat i ampliat el poder municipal, amb fites com la Diputació de Castelló -que, després de 24 anys en mans del PP, tornarà a presidir el PSPV- i la batllia de València, on Compromís ha estat la força més votada. Encara avui, un mes després de les municipals, m’he de pessigar per assegurar-me que no és un miratge. Qui ho anava a dir! València, la ciutat “blavera” i anticatalanista per excel·lència, votant majoritàriament Joan Ribó, un alcalde català d’una força valencianista i d’esquerres. I encara hi ha qui diu que la “cosa” no ha anat massa bé… En quin món viu aquesta gent?

El País Valencià ha decidit de continuar els canvis que iniciàrem fa 4 anys. És, indubtablement, l’hora de la veritat: comença una legislatura clau per al futur d’aquest País. El 2023 no valdran excuses. Hem reviscolat i hem començat a caminar; ara, hem d’avançar a pas valent per construir la societat que volem: més pròspera, més valenciana, més respectuosa, més solidària… Hem demostrat que Vicent Andrés Estellés tenia raó: “No podran res davant d’un poble unit, alegre i combatiu!”. I demostrarem que Xavi Sarrià també:

Seguim, seguirem!

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *