Jornades de comunicació i llengua de la comarca del Matarranya

Aquest proper dissabte 25 de gener a les 11:15 h tindrà lloc al Saló de plens de l’Ajuntament de Calaceit l’acte central de les Jornades de comunicació i llengua de la comarca del Matarranya, amb una taula rodona que comptarà amb la participació del president de l’IEC i d’experiències de comunicació amb la llengua pròpia.
Hi intervindran:
Joandomènec Ros i Aragonès, President de l’Institut d’Estudis Catalans
Àlex Susanna i Nadal, escriptor i director de la Fundació Vila Casas
Daniel Condeminas i Tejel, consultor en comunicació
Carles Terès Bellès, escriptor i periodista, director en funcions de Temps de Franja
Jorge Puig i Ferrer, periodista de Ràdio Matarranya
La presentació de la taula anirà a càrrec de Joaquim Raimon Montclús i Esteban, president de l’Associació Cultural del Matarranya, i la moderarà Ferran Bladé Pujol, director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre.

Les jornades estan organitzades per l’Associació Cultural del Matarranya (ASCUMA), l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i els Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre de la Generalitat de Catalunya, i compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calaceit i de la Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC).

Campanya “Per a la reciprocitat plena i l’espai de comunicació en català”

Des de la FOLC hem engegat una campanya “Per a la reciprocitat plena i l’espai de comunicació en català” que té com a objectius:

• Disposar del màxim de programes en català per a la comunitat catalanoparlant que tindrà així accés a tots els continguts emesos pels mitjans audiovisuals de les Illes, el País Valencià i Catalunya.
• Aconseguir que les corporacions treballin en projectes comuns que enforteixen l’espai de comunicació en català, pensant especialment en les noves generacions.
• Afavorir de manera important l’ús social del català, pel fet que els mitjans de comunicació són uns dels instruments més influents per a la promoció de l’ús social de la llengua.

Ens agradaria comptar amb la vostra adhesió al manifest d’aquesta campanya omplint el formulari que apareix al nostre web.
El vostre suport és imprescindible!

*Informem que una part dels fons que financen les actuacions subvencionades de la FOLC provenen de cabals que atorga la Junta d’Herències de la Generalitat de Catalunya.