Blog d'en Xavier Mir

Un dels 2.079.340 vots del 21 de desembre de 2017

27 de febrer de 2013
0 comentaris

Octavian Ticu, el ministre culer de la República de Moldàvia

El nou ministre de Joventut i Esport de la República de Moldàvia es diu Octavian Ticu i és del Barça. Ahir al matí, el president moldau Nicolae Timofti va signar el decret i avui el primer ministre, Vlad Filat, l’ha presentat als treballadors i treballadores del ministeri. A la imatge, que encapçala el seu perfil de Facebook, el veiem amb una bufanda del Barça i en plena gesticulació. Ticu combina dues facetes que no són gaire habituals al nostre país, ja que és boxejador i historiador. Com a boxejador va guanyar la medalla de plata als europeus del 1999 i va participar als Jocs Olímpics d’Atlanta de 1996. Com a historiador és doctor en història i professor universitari i coautor, per exemple, d’un llibre en què repassa la història del futbol de l’Europa de l’Est des del comunisme fins a la globalització. Entre altres figures que estudia hi ha Nicolae Simatoc, de qui diu que ha estat el millor futbolista que mai hagi tingut Moldàvia. Simatoc va jugar al Barça entre 1950 i 1952.

Ticu sosté al llibre que el comunisme ha conduït a la desnacionalització de l’esport moldau, però aquest és tan sols un dels aspectes que denuncia del règim totalitari comunista. De fet, és membre de la Comissió d’Estudi de la Dictadura Comunista a Moldàvia. La seva presència a diversos mitjans de comunicació és habitual. El novembre de l’any passat va intervenir al TED que es va fer a Chisinau:

Tornant a la qüestió futbolística, en aquesta imatge el podeu veure en una visita al camp del Barça amb Silvio Simatoc, fill del futbolista, que en aquesta entrevista explica el drama que va viure el seu pare en fugir de Romania. La mare de Nicolae Simatoc, de fet, va morir als camps de concentració de Sibèria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!