Fòrum Narcís Monturiol

Grup d'opinió

1 d'agost de 2014
0 comentaris

Palestina vista des de Catalunya

images[5]Vagi per davant que no defenso les accions violentes de determinats grups islamistes radicals palestins que no tenen justificació en una democràcia. Està clar que no es poden admetre accions que posin en perill la població civil d’Israel, que té tot el dret del món a viure tranquil•la i en pau amb els seus veïns sense tenir por de què pugui caure un míssil que t’estronqui la vida a tu o als teus familiars o amics.
El que està en tot cas fora de justificació és la reiterada i absolutament desproporcionada resposta d’Israel sobre la població civil palestina que arriba a la bestiesa d’atacar hospitals, centres escolars, zones de jocs de platges, refugis tutelats per l’ONU i qualsevol indret on puguin haver ciutadans desarmats i totalment aliens al conflicte.cs o a gent desconeguda però, en tot cas, innocent.És absolutament inadmissible!
I què fan la majoria de governs i partits “d’ordre”? Hipòcrites crides a l’alto el foc en el millor dels casos, quan no directament girar la cara i passar a altres temes.

Catalunya, siguem una regió, una autonomia, una nació o un estat, no som una excepció i el nostre govern i uns quans partits prefereixen seguir parlant de la “consulta”, les “plebiscitàries”, la “Declaració Unilateral d’Independència” i en general del “procés”. És més, alguns partits tenen al menys alguns dels seus membres com a destacats pro israelís.

I la premsa? N’hi ha de tot i alguns mitjans informen prou imparcialment, però d’altres continuen descaradament impassibles amb la seva postura de pinyó fixa centrats quasi en exclusiva en el “procés” des d’una visió de nacionalisme de baixa alçada i de to fregant la xenofòbia.
El poble palestí té tota la raó de voler exercir de forma real el dret a decidir i de fer-ho d’acord amb medis no violents, i el govern d’Israel té l’obligació de no voler cometre sobre aquell el mateix tipus de crims que altres varen provocar sobre el poble jueu.

Lluís

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!