Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

2 de gener de 2015
0 comentaris

Altres veus (premis Gaudí): “El Niño”, de Dani Monzón

Una selecció de fragments de crítiques i comentaris publicats en català sobre El Niño, de Dani Monzón, estrenada a la nostra cartellera a final d’agost i, ara, títol clau de les nominacions dels premis Gaudí.

Es tracta de crítiques o articles publicats a diferents mitjans ran de l’estrena de la pel·lícula a bona part de la nostra cartellera. La tria dels fragments no pressuposa ni un resum del que ha escrit l’autor, ni la conclusió de la seva reflexió sobre el film. La meva intenció és recollir-ne algunes aportacions a la reflexió. Per descomptat que les crítiques cal llegir-les completes i, per això, quan ho permet el mitjà on ha estat publicada, en poso l’enllaç.

Per Sergi Sánchez (El Niño, Time Out Barcelona), es tracta d’un thriller d’acció que combina el rigor documental amb la tensió dramàtica; en destaca la direcció d’actors, determinats aspectes del guió (les amistats masculines, d’una banda, i la història de la llei asimètrica, per altre cantó) i, esclar, les escenes de persecució aquàtica.

ElNiño@Fox(2)Joan Pons (El Niño, diari Ara, 29.08.2014) celebra que aquest film desmunti molts complexos i espanti molts fantasmes del cinema popular espanyol, i remarca el fet que no intenta ser una rèplica esblanqueïda del cinema de consum nord-americà. Per ell, es tracta d’un thriller per a tots els públics sobre el narcotràfic a l’estret de Gibraltar fet des del rigor, la mala bava i un sentit del realisme.

ElNiño@Fox(4)Xavier Roca, en l’entrevista a Dani Monzón (“M’agrada el cinema físic”, diari El Punt Avui, 29.08.2014), diu que, veient la pel·lícula, un pot pensar en referents cinematogràfics com ara ‘Traffic’, de Steven Soderbergh, el cinema de Michael Mann o ‘French Connection’, de William Friedkin, i que també li recorda alguna sèrie televisiva, com ara ‘The wire’, un altre fresc del narcotràfic que alterna la mirada dels delinqüents amb la dels policies.

Fotos: Fox.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!