Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

26 de juliol de 2014
0 comentaris

Altres veus: “A touch of sin”, de Jia Zhangke

Una selecció de fragments de crítiques i comentaris publicats en català sobre A touch of sin, de Jia Zhangke.

Z_Tian zhu ding _ A Touch of Sin (Foto película) 3563Es tracta de crítiques o articles publicats a diferents mitjans ran de l’estrena de la pel·lícula a bona part de la nostra cartellera. La tria dels fragments no pressuposa ni un resum del que ha escrit l’autor, ni la conclusió de la seva reflexió sobre el film. La meva intenció és recollir-ne algunes aportacions a la reflexió. Per descomptat que les crítiques cal llegir-les completes i, per això, quan ho permet el mitjà on ha estat publicada, en poso l’enllaç.

(..) una ficció inspirada en fets reals. Jia Zhang Ke relata quatre històries en què uns personatges relaten com el sistema actua de forma injusta contra ells i utilitzen la ràbia. Zhang-ke mostra com en una societat es passa de la perplexitat a la indignació per assolir un altre estadi consistent a anar de la indignació a la ira (Àngel Quintana, Indignació i ira, diari El Punt Avui, 25.07.2014)

(..) La suma de totes aquestes trames, però, convida a pensar que el director de grandíssims títols com ‘El món’ o ‘Naturalesa morta’ ha volgut enfilar-se fins a l’obra mestra amb un excés de desfici. Però, tot i que potser es queda a mig camí, el retorn d’aquest cineasta a l’artifici de la ficció després de ficar el nas en el documental o les propostes més verité és motiu de celebració (Joan Pons, Un toque de violencia, diari Ara, 25.07.2014)

(..) una pel·lícula sobre el desplaçament (..) Jia potser no es mostra tan subtil com en films anteriors, però aquest fresc gegantí sobre la Xina contemporània és d’aquelles poques pel·lícules actuals que retorna a la paraula ‘èpica’ el seu significat de debò (Carlos Losilla, Un toque de violencia, Time Out Barcelona, 25.07.2014)

ATouchOfSin_DIR¬FPPQuan l’obra és d’un autor de debò, sovint és interessant de llegir-li declaracions. Al diari Ara, Xavi Serra publica una entrevista amb Jia Zhangke, Jia Zhang-Ke: “No permetré que els censors determinin la meva carrera”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!