Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

11 de maig de 2012
0 comentaris

Canes 2012 · Un Certain Regard: “Después de Lucía”, de Michel Franco

Después de Lucía (Después de Lucía)

Les relacions familiars enterbolides són el tema comú de Daniel i Ana i de Después de Lucía, els dos primers llargmetratges de Michel Franco (Mèxic DF, 1979). A la seva “opera prima”, Daniel i Ana, que presentà a la Quinzena dels Realitzadors de Canes 2009 i es projectà a Horizontes Latinos de sant Sebastià 2009, és el lligam tèrbol entre dos germans (la noia, que és a punt de casar-se, i el noi, en plena adolescència). A Después de Lucía, seleccionada a Un Certain Regard, és el vincle entre un pare vidu i la seva filla, cada cop més feble d’ençà la mort de la mare i a mesura que la noia, víctima de tota mena d’abusos, no gosa dir-l’hi a son pare, per no preocupar-lo més.

Michel Franco, format en Comunicació a la universitat Iberoamericana i en direcció cinematogràfica a Nova York va passar primer per una etapa de curtmetratgista, en què especialment el seu film Entre dos (2003) feu com qui diu la volta món i congrià alguns premis en certamens internacionals. Va fundar la productora Pop Films, amb què es dedica a dirigir espots per a la televisió.

Después de Lucía (Después de Lucía)

Director: Michel Franco. Guió: Michel Franco. Producció: Pop Films (Mèxic), Lemon Films (Mèxic), Filmadora Nacional (Mèxic), Stromboli Films (França). Durada: 1h43.

Repartiment: Tessa Ia Gonzales (Alejandra), Hernán Mendoza (Roberto), Gonzalo Vega Sisto (José), Tamara Yazbek Bernal (Tamara), Paco Rueda (Javier), Paloma Cervantes (Irene).

Sinopsi: La Lucía va morir en un accident de cotxe fa sis mesos. En Roberto, el seu marit, i l’Alejandra, la filla, miren de superar-ne el dol. No es pot pas dir que ell, depressiu, estigui gaire per la noia, de només quinze anys. En un intent de tornar a començar, en Roberto decideix d’anar a viure a Mèxic. I així és que Alejandra es troba en un nou col·legi. N’és la nova, més bonica i més brillant que les seves companyes, cosa que dispara no poques gelosies i enveges. Comença a patir tota mena d’abusos (sexuals, psicològics…) i humilacions; però no en vol dir res a son pare, per no crea-li més problemes. De mica en mica, pare i filla es van distanciant encara més i la violència se’ls va fent present en tots els aspectes de la vida.

***

Vídeos: Fragment VOSF | Fragments – Festival de Canes 2012.

Webs oficials: Web oficial | Facebook | Twitter.

AP: Premier PR. Vendes internacionals: Bac Films. Distribuïdores confirmades abans o durant Canes 2012: Bac Films.

Més informació: Imdb (ang) | Sensacine (esp) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).

***

FESTIVAL DE CANES 2012  Un Certain Regard: Después de Lucía (fr / ang /esp). 

Premis a Canes 2012: 1 premi (Un Certain Regard).


Apunts de context en aquest blog: Canes 2012: programa dl 21 maig | Tot Canes 2012 | Canes 2012: Un Certain Regard | Canes 2012 · Un Certain Regard: la selecció.

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Canes 2012: pendent.


Informacions posteriors a Canes 2012 i fins a l’estrena a Catalunya.

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Altres festivals: pendent. Premis: pendent.


FOTO © Bac Films Después de Lucía, de Michel Franco

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!