BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

22 de juny de 2018
0 comentaris

“resolució per a fer un reconeixement al govern legítim i invocar el referèndum de l’1 d’octubre i la posterior declaració d’independència del 27 d’octubre”

 

LA NOSTRA ÚNICA VICTÒRIA SERÀ LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA ! RES MÉS! PEL BÉ DE TOTA LA NACIÓ SENCERA: ENDAVANT CATALANS !

La República interina:

President, Consell de la República, Assemblea de Càrrecs electes, …

—————-

La CUP fa arribar a la militància els plans de Puigdemont

El partit ha enviat un document que recull una investidura de Puigdemont al capdavant del Consell de la República a Brussel·les el 18 de febrer

La CUP ha fet arribar a la militància els plans de Carles Puigdemont. En una circular, el partit anticapitalista informa que Puigdemont proposa el 18 de febrer com a data per a la seva investidura al capdavant del Consell de la República des de Brussel·les. A més, segons que ha pogut confirmar VilaWeb, Puigdemont també proposa una altra sessió d’investidura al Parlament de Catalunya per als dies 21 o 22 de febrer.

La circular també diu que s’obre la porta a investir a la cambra catalana un altre candidat de JxCat, si no és possible d’investir Puigdemont. La CUP considera que és una proposta de JxCat i, per tant, que hauria de ser aquest grup parlamentari que en donés els detalls. 

Fonts de la CUP confirmen que han fet arribar a la militància la circular que s’ha filtrat avui a la premsa i insisteixen que no valoraran cap proposta fins que no estigui acordada conjuntament per JxCat i ERC. Per la seva banda, fonts d’ERC diuen que no els han fet arribar la proposta del 18 de febrer.

Segons la circular de la CUP, JxCat proposa una reforma de la llei de presidència que permetria d’investir Puigdemont a distància des del parlament. En canvi, la investidura des de Brussel·les seria el 18 de febrer amb una assemblea de càrrecs electes que situaria Puigdemont al capdavant del Consell de la República.

 El text també diu que, si aquest procés no és possible, s’investiria un altre candidat de JxCat, del qual no concreten el nom. Sobre aquest últim punt afegeixen: ‘Tota la proposta versa sobre la idea que aquesta última possibilitat implicaria que la presidència a Barcelona tingués un caràcter simbòlic obeint els mandats de Brussel·les’.

Finalment, es posa damunt la taula una proposta de resolució per a fer un reconeixement al govern legítim i invocar el referèndum de l’1 d’octubre i la posterior declaració d’independència del 27 d’octubre. El text fixa que aquesta proposta de resolució es podria votar al parlament el 8 o 9 de febrer.

La circular íntegra:

«Benvolgudes companyes,

Dilluns, una delegació de la CUP-CC va reunir-se a Brussel·les amb Carles Puigdemont. En aquesta circular us compartim les informacions que ens va fer arribar. Es tracta d’una proposta de Junts per Catalunya que en aquests moments desconeixem si té l’acord explícit d’ERC.

Ens plantegen la creació d’una nova institucionalitat formada per govern i assemblea de càrrecs electes constituent que esdevingui un contrapoder a l’estat des de l’exterior. El parlament autonòmic quedaria per gestionar les polítiques públiques tensant la legalitat constitucional, seguint les iniciatives polítiques i legislatives acordades a l’assemblea a l’exili. Segons la proposta, aquest nou espai a l’exterior seria la direcció política real del Principat i emplacen que en formin part JxCat, ERC, CUP i independents. Des del govern i l’assemblea constituent a l’exili es configurarien les següents realitats: govern real i assemblea constituent; política internacional i internacionalització de la República, activisme internacional, Diplocat i un think tank republicà.

Aquest plantejament va acompanyat de diferents escenaris quant a la investidura de Carles Puigdemont. Així, proposen de presentar aquest dijous 8 o divendres 9 de febrer una proposta de resolució de reconeixement restitutori del president Puigdemont i invocació de l’1 i el 27 d’octubre, en aquest cas especialment per fer referència a l’inici del 155. Seguidament, es proposa una reforma de la llei de presidència que permetés d’investir Carles Puigdemont de manera telemàtica. En cas de poder-se fer aquesta reforma mitjançant el mecanisme de lectura única, aquest ple es faria el 15 de febrer. En cas contrari, no es convocaria.

El 18 de febrer es proposa la celebració d’una ‘Assemblea d’Electes’ i la investidura de Carles Puigdemont com a president del Consell de la República. Aquest acte es faria a Brussel·les. El 21 o 22 tindria lloc la investidura de Carles Puigdemont al Parlament de Catalunya. Si aquesta no és possible, la proposta que se’ns trasllada a Brussel·les és la d’investir un/a altre/a candidat/a de JxCat. No se’ns trasllada cap nom. Tota la proposta versa sobre la idea que aquesta última possibilitat implicaria que la presidència a Barcelona tingués un caràcter simbòlic obeint els mandats de Brussel·les.

Ens demanen posicionament sobre la proposta de resolució d’aquesta setmana i la modificació de la llei de presidència per al ple de dijous 8 de febrer i ens conviden a participar en la redacció de la PR i a presentar-la conjuntament. En aquest sentit, entenem que en funció del seu contingut la PR i la modificació de la llei de presidència podria adequar-se al mandat del Consell Polític + GAP del 20 de gener.

Per altra banda, per establir el posicionament de la CUP-CC per les propostes que ens traslladen per al 18 de febrer primer, i després per al 21-22 de febrer, hem considerat necessari la celebració d’un Consell Polític Extraordinari de manera urgent en els primers dies. Entre avui dimecres 7 i dijous 8 us farem arribar el calendari.

Secretariat Nacional de la CUP

Grup Parlamentari»

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!