SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

16 de juliol de 2014
0 comentaris

VIMUSA SENSE EMPARA

Ple d’abril: del drama a la tragèdia ( II )

Sense els síndics i refeta la sala, comença formalment el Ple. Els vuit primers punts es voten per unanimitat: l’acta del ple anterior, les subvencions als espectacles de Rialles i al curs de joves cantants d’òpera, els ajuts per l’adquisició de llibres de text i com atorgar beques per l’estudi de l’anglès, el conveni amb l’entitat Obrir-se al Món, la designació dels vocals del Consell plenari de la Gent Gran i els nous nomenaments als organismes amb representació municipal.

Per majoria s’aproven els dos següents: interposar recurs davant del Tribunal Superior de Justícia perquè la Generalitat no contempla cap aportació a Sabadell en el Fons de cooperació local de Catalunya (CiU vota en contra) i el nomenament de les persones per la comissió de delimitació territorial amb Castellar (CiU s’absté).

Sembla que alguna mà negra hagi confeccionat l’ordre del dia perquè el govern perdi gradualment el suport. Durant els tres dictàmens següents el govern acaba sol i necessita una crossa per avançar. Així, la modificació de les ordenances fiscals encara compta amb l’abstenció del PP, d’ICV, l’Entesa, però la modificació del pressupost prorrogat del 2013 i el reconeixement de crèdits només surt endavant pels vots a favor del PP, la crossa del PSC.

El paquet econòmic es clou amb un dictamen on es sol·licita concertar una operació de crèdit a favor d’Habitatges Municipals, SA (VIMUSA). L’empresa municipal no s’escapa de la crisi immobiliària i el fet de no poder executar la venda dels habitatges socials realitzats la situa en una conjuntura difícil.

A pesar de la quantia del crèdit, 3 milions d’euros, el govern nega una explicació al públic, doncs ningú defensa com a ponent la proposta. Cal suposar que l’oposició n’és coneixedora, més enllà d’allò exposat a l’enunciat de l’ordre del dia.

La primera intervenció, però, la del Juan M. Mena d’EUiA, no ho dóna a entendre. Fa una pinzellada genèrica sobre la crisi immobiliària on s’ha situat a VIMUSA, amb paraules força sonants que fan pressuposar el seu vot en contra. Tot el temps restant el dedica a parlar de la política de personal seguida per l’empresa, fins el punt que quan acaba l’alcalde li recorda la inclusió en l’ordre del dia d’una moció específica sobre aquest tema. Pel que sembla EUiA no ha fet el seguiment de l’evolució econòmica de l’empresa.

La portaveu d‘ICV, es mostra més coneixedora de la situació quan anuncia d’entrada l’abstenció del seu grup per no agreujar el problema de VIMUSA, doncs de no aprovar-se el crèdit, diu, l’empresa municipal es col·locaria en un carreró sense sortida. Ens parla de la informació rebuda en el si del Consell d’Administració de VIMUSA, i relaciona les causes que fan imprescindible el crèdit amb la moció sobre el personal acomiadat que es debatrà posteriorment.

Tanmateix qui situa el tema en detall, com si fos el ponent del dictamen, és el Maties Serracant de l’Entesa per Sabadell. Reconeix que el canvi de context econòmic és responsable de la situació de l’empresa d’habitatges, però cal afegir-hi diu, la substitució de la Caixa Sabadell pel BBVA, els deutes de l’Ajuntament i la Generalitat amb VIMUSA, i les feines que ha fet per la ciutat i no han estat reconegudes. Fa una defensa de la utilitat de l’empresa municipal, esmenta la poca atenció que ha rebut des del govern i anuncia l’abstenció del seu grup.

CiU és breu, intervé per reiterar la seva discrepància respecte la seva gestió feta i anuncien l’abstenció per responsabilitat.

El govern continua sense aparèixer, cap integrant del PSC comenta o qüestiona les intervencions de l’oposició, els gestors de VIMUSA semblen esfumats. Això protocol·làriament impedeix una segona ronda d’intervencions i es passa a la votació.

Tots els grups de l’oposició, des del més “verbal” fins el mut, s’abstenen. Així el crèdit de VIMUSA, gestionat per un fantasma, anirà endavant. Esperem, però, que el llençol d’aquest no sigui la seva mortalla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!