SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

22 de juny de 2012
0 comentaris

L’AJUNTAMENT DE SABADELL ÉS XAUXA?

El següent punt rellevant és sobre les obres del nou Centre Cívic de Torre-romeu. Malauradament aquest ja és un clàssic del Ple i avui per avui el vaixell insígnia de la flota d’actuacions nefastes realitzades des del govern municipal. Per captar la magnitud de la pèssima gestió cal un breu recordatori: El cost de les obres es va estimar en 6,2 milions d’euros i 15 mesos de realització.

El març del 2010 (sí, del 2010) es va adjudicar a una constructora, de les 38 que es van presentar, perquè va fer una rebaixa del 34% i es va comprometre a fer-lo en 10 mesos. La magnitud de la rebaixa ja era motiu per ser desestimada per qualsevol, si es considera que els tècnics de la Casa Gran preparen una oferta amb els números ajustats a favor de l’interès públic. Tot i així, a pesar de les alertes fetes des de l’oposició en aquell moment, l’adjudicació a l’esmentada empresa va anar endavant.

El setembre del 2011 el govern va presentar al Ple una pròrroga d’execució de set mesos i el representant de l’Entesa va avisar que això comportaria una ampliació de pressupost, a la qual el govern va contestar amb desdeny volent donar a entendre que no sabia el què es deia. Dos mesos després el govern va presentar una ampliació de pressupost de 786 mil euros i una pròrroga de sis mesos més, sense la més lleu disculpa pels errors comesos a pesar de les alertes rebudes.

Avui el portaveu del Govern Municipal, amb tota la naturalitat, demana ampliar en 24.000 euros més l’aportació a l’empresa i una pròrroga d’execució fins el 30 novembre. Davant d’aquest històric és justifiquen plenament els comentaris que sentim del representant de l’Entesa: ”l’empresa en lloc de respondre econòmicament a un retard reiterat en l’acabament de les obres encara rep més diners”…” El que va començar amb una rebaixa temerària dels preus a l’hora de fer la licitació s’ha convertit en un serial sense fi i a hores d’ara no tenim garanties que aquesta pròrroga sigui l’última” Hem de convenir que les seves paraules són moderades si recordem tot el què es va sentir a dir en les pròrrogues anteriors.

ICV i CiU mantenen la seva línia crítica. Els primers en quan a la forma d’adjudicació i les successives ampliacions, els segons perquè la consideren una obra desmesurada sense cap previsió dels costos de manteniment, “de nou rics” diuen explícitament. EUiA sempre ha votat a favor d’aquestes ampliacions i pròrrogues. Li ha pesat més el fet de ser un equipament en el seu feu electoral que com s’ha gestionat la realització, tanmateix aquesta vegada canvia el vot.

El ponent, Joan Manau, sense enrojolar-se, és capaç de dir que s’exagera perquè sumant les ampliacions econòmiques encara no es sobrepassa el cost de la proposta tècnica inicial. Sí, ho hem sentit bé, ha estat com dir que  els concurs només va ser un formulisme legal i l’empresa té barra lliure per incomplir el seu compromís contractual. Ens preguntem, què deuen estar pensant les 37 empreses restants? Doncs que l’Ajuntament de Sabadell és Xauxa, perquè la modificació és aprovada amb els vots a favor del PSC, els vots en contra de l’Entesa i l’abstenció de la resta de grups.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!