Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

16 de juliol de 2014
Sense categoria
1 comentari

Moviments a Madrid

La qüestió catalana anima a grups de prohoms espanyols a posicionar-se davant del repte que suposa el moviment dels catalans en favor de l’exercici del dret a decidir que pot dur a la independència de Catalunya. En tenen prou amb què algú gosi plantejar-s’ho.

El moviment “Lliures i Iguals” compta entre el seus rengles a Vargas  Llosa, Suárez, Boadella, Leguina i altres prohoms.

 

Lliures no pas per decidir, per marxar d’Espanya o per quedar-s’hi. Poca llibertat. Iguals no pas per rebre per habitant a Catalunya el mateix que rep qualsevol altra, per a ells, regió. Poc lliures i gens iguals.

 

Cal restablir, segons ells, la cordialitat, l’entramat d’afectes entre els catalans i els catalans i els espanyols, que el separatisme ha malmès. Guaita què fan ara.

 

El 75% dels catalans, diuen, no volen la independència. Fàcil, així doncs. Posem les urnes i els de la llibertat i la igualtat podran constatar que tenen raó. Cap por no els ha de fer que guanyin els separadors excloents i reaccionaris que plantegen marxar d’Espanya i la barrabassada de privar-nos, als catalans, del dret de ser espanyols.

 

No és aquest l’únic moviment. N’hi ha un altre que propugna l’Espanya federal dins l’Europa federal. Aquests són més moderats. Aquests propugnen tornar a reconèixer la identitat dels pobles de Espanya.

 

Sí, de Espanya. I pobles sense drets reconeguts. I sense possibilitat de plantejar-se si volen altres formes d’Estat o ser un Estat. Sense capacitat de decidir. Federals, no pas lliures.

 

Encara és hora que surti a Espanya qui faci el discurs del primer ministre del Regne Unit, David Cameron. Si sortís, seria un gran pas. Especialment, si fos el primer ministre d’Espanya.

 

 

 

  1. Libres per a imposar als altres la seva llengua (Manifiesto por la Lengua Común-2008) Això és estimar la llibertat… només la seva!
    Iguales amb una llengua única per a tothom, la seva, clar!

    Ells prefereixen la unitat, nosaltres la suma. Dos pobles ben diferents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!