Coca de recapte

El bloc de Ramon Farré Roure

18 d'abril de 2009
Sense categoria
0 comentaris

Puigcercós vs Carod

El relleu esperat ja s’ha produït. ERC té candidat  per a les properes eleccions a la Generalitat. En una valoració d’urgència, es pot dir que ERC s’ha canviat de camisa. La de veritat, la que es duu per fora de la pell.

De les camises interiors val més no parlar-ne fins que albiri quina és la veritable camisa d’ERC. No sé quina de les tres lletres prioritzar. La E, esquerra? Segurament. R de republicana? Tal vegada. C de Catalunya?  

Prou que jo ho voldria, i molt. Però vol Esquerra prioritzar, posar l’accent en Catalunya? Diguin-me la veritat, no la resposta del manual de campanya. De moment, no ho sembla massa.  Siguem amables.

Per anar passant, han canviat la camisa fosca, model Esquerra, i corbata a joc, per la camisa blanca i corbata raonablement posada.  

Puigcercós sap que el seu partit ha perdut la batalla de la credibilitat. Ja no és garantia. Ja no és equidistant. Ja ha decidit. Oblidem les mans netes.  

Els successius pactes amb el PSC, als qui sostenen al govern, i la renovació del pacte tripartit l’ha lligat indissolublement a l’esdevenir de la triada PSOE(C)-ERC-ICV. 

Només els queda canviar la imatge. Renovar el fons d’armari. Arraconar la foscor. Camisa blanca, és ara el mot d’ordre. Cal fer veure que ja no és la mateixa Esquerra de sempre.  

Prou millor seria canviar de política i posar Catalunya al centre del seu projecte. ERC, en serien les sigles. No poden, no volen?. 

Tanmateix, els caldrà fer alguna darrera pirueta conformi s’acostin les eleccions, que ara ja tenen candidat. La faran. Tornaran a voler fer veure que ells tenen la clau, que són l’equidistància… 

Els creurà algú?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!