Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

4 d'agost de 2015
0 comentaris

Cassen, en la memòria

Avui fa vint-i-quatre anys que va morir Cast Sendra i Barrufet “Cassen“, humorista radiofònic, actor de cinema i de televisió, nascut a Tarragona el 28 d’octubre del 1928. Encara conservo algun disc en vinil que els meus pares els agrada escoltar els diumenges al vespre, alternant amb els de Joan Capri, per entretenir els eixuts caps de setmana sota el franquisme.

Cassen feia riure petits i grans amb un humor inofensiu, venial diríem a l’època, amb acudits senzills d’adolescent atabalat davant un mestre o altre representant de l’autoritat de la qual pretenia escapolir-se. Evidentment, sempre havia d’actuar parlant en castellà llevat d’algunes excepcions domèstiques, i només en directe, a la seva Tarragona. Va donar vida als seus acudits a un personatge entranyable anomenat Papitu Bragulat. El seu gest característic consistia en aclucar l’ull mentre bellugava una de les galtes en una insinuació sarcàstica en acabar l’acudit televisiu.

Tot i que ja va ser al final de la seva carrera es va adaptar sense aparents dificultats a l’humor en català a TV3 en una sèrie on feia el paper d’un API (agent de la propietat immobiliària) amb un cognom premonitori: Millet. Dissortadament són díficils  de trobar semblances de la seva personalitat que el relacionin amb la ciutat on va néixer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!