Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

10 d'abril de 2014
0 comentaris

Marató a Palestina ?

Avui Vilaweb informa que els controls de l’exèrcit jueu dificulten poder fer tot el recorregut complet d’una marató en territori palestí controlat per l’Autoritat Nacional Palestina a Cisjordània (l’antiga Judea i Samària, territoris històricament jueus).
 

En canvi hom silencia que la marató a Gaza, territori controlat per Hamas, no és pot fer perquè aqueixa banda islamista no permet, any rere any i malgrat les protestes de l’organització de les Nacions Unides d’ajuda als refugiats, que hi participin les dones. Només se’n van celebrar dugues, els anys 2011 i el 2012, l’any passat es va suspendre pel veto a la participació femenina i enguany ja no s’ha ni convocat enmig del silenci còmplice de la premsa occidental.

L’any passat uns militants europeus de la solidaritat amb els palestins van organitzar pel seu compte una altra marató, aqueix cop al voltant de Betlem, a Cisjordània que enguany arriba a la segona edició. D’aqueixa iniciativa si que Vilaweb n’informa puntualment. Del que passa a Gaza sota la dictadura islamista comandada per Hamas ni una paraula.

Post Scriptum, 10 d’abril del 2018.

Gaza, des de la retirada israeliana l’any 2005 d’aqueix territori que havia estat d’Egipte fins al 1967 i al qual ha renunciat voluntàriament, és un feu de l’islamisme i un estat fallit malgrat l’ajuda que hi arriba d’arreu del món, dedicada per Hamàs a fer la guerra a Israel més que al benestar de la població. Gaza és, de fet, un estat palestí certament, però fallit, que encobreix aqueixa realitat amb iniciatives estèrils com la Marxa pel retorn a Palestina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!