Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

3 d'octubre de 2009
18 comentaris

Primera Assemblea Nacional de Reagrupament Independentista

Avui se celebra la Primera Assemblea Nacional de Reagrupament Independentista, s’aproven els estatuts i la ponència estratègica i s’escull la direcció nacional.

 

De bon matí, amb els meus fills Marta i Jaume, hem enfilat la ruta cap a Barcelona per assistir a l’assemblea. En arribar al Palau de Congressos hem trobat amics, força gent i bones sensacions. Quina diferència amb l’ambient que es respirava en aquest mateix recinte, ara fa justament dos anys, quan s’hi va celebrar la Conferència Nacional d’Esquerra que havia d’elaborar l’estratègia cap a l’autodeterminació. Amb Raimon Escudé vam fer aportacions -que no van ser tingudes en compte- al document que va presentar la direcció. El dia abans, una dotzena llarga de militants havíem publicat un article col·lectiu titulat “Esquerra: temps de transició“, molts dels signants són avui membres de Reagrupament.

Els estatuts, la ponència estratègica i el discurs de presentació de Joan Carretero han obtingut un gran consens entre els assistents i d’aquesta manera, tots plegats hem adquirit un compromís irrevocable davant el poble de Catalunya conjurant-nos a defensar -sense claudicacions- els objectius de llibertat que ens proposem assolir. Entre els presents he retrobats companys d’altres èpoques que havia perdut de vista (Josep Aixalà, Jordi Vinyes, entre d’altres) i he sentit un aire de complicitat entre tothom que feia anys no era capaç de percebre. Els parlaments de Salvador Cardús i Carles Móra indiquen el camí a seguir: generositat i credibilitat.

Pel que fa a les eleccions a la direcció nacional personalment em sento molt honorat pel resultat obtingut però em sap greu que candidats amb una trajectòria professional (universitaris i empresaris) i militant excepcional (convergents) no hagin estat escollits. El projecte de Reagrupament va molt més enllà del nucli republicà del qual procedim la majoria dels integrants de la junta. Hi ha hagut poc temps per ampliar-lo i conéixer-nos. Tots plegats haurem de treballar per deixar pas, si cal, a nous companys que ajudin a convertir, efectivament, Reagrupament en el referent índependentista de regeneració nacional.

  1. Jaume,

    Enhorabona per haver estat escollit per la direcció de Reagrupament Independentista. Desitjo que aquesta nova etapa en la teva vida política estigui plena d’èxits i encerts. Molta sort!

  2. L’enhorabona. Reagrupament ara mateix és l’esperança que ens queda per sortir d’aquest pou sense fons. És molt important mostrar a tot Catalunya que a més de voluntat i esforç entre volsaltres hi ha gent PREPARADA. honorable, culta i solvent. No podem continuar amb una dirigència a mans d’ineptes i d’analfabets. Visca Catalunya!

  3. Felicitats, aviam si per fi encertem el camí i podem aconseguir la unió
    de tots els independentistes, i la complicitat dels que encara no saben
    que ho son!

  4. Estimat Jaume,

    Els resultats d’ahir són  fruit de la teva fermesa, tenacitat i perseverança
    en avançar en el teu somni de la Catalunya lliure que tot català i catalana ambiciona.

    Segueix amb aquesta fortalesa que t’anima a seguir treballant
    en aquest meravellós projecte.

    Moltes felicitats

    Gemma

  5.  Estimat Jaume,

    Moltes felicitats per la teva merescuda elecció. Estic molt content que a la junta hi hagi gent com tu. La teva trajectòria política i professional i la teva qualitat humana són una garantia de treball ben fet. Et desitjo molta sort en aquesta nova etapa que encetem junts dintre de Reagrupament.
    T’agraeixo molt sincerament les teves paraules de suport i m’honora la teva amistat. Rep una forta i emocionada abraçada.

    Salut i independència

    Robert Ara     

  6. Estic feliç de sentir que una veu com la teva serà protagonista en aquest moment històric per al nostre pais. Et desitjo molta il.lusió i alegria en aquesta nova etapa de lluita.
    Amb estima,
    Elisa

  7. Felicitats Jaume per haver estat escollit en aquesta direcció i que crec que per conviccions est mereixes.  Ara cal fer passos per fer-la mes transversal i donar els pas definitiu.  Aprofito per dir-te que desprès d’un periode de reflexió en els propers dies i quan tingui una estoneta formalitzaré la meva inscripció per seguir posant el meu granet de sorra en l’objectiu que tots volem i que crec està més proper que mai.
    Salutacions
    Albert Cortés.

  8. Aupa Jaume.
     Despues d’haver estat a la fi de setembre amb tu, m’alegra que et vagi bé la teva nova marxa per la independencicia dels paisos catalans.
    Aurrera beti eta billur barik
    Mikel

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!