Prendre la paraula

jordimartifont

11 de juny de 2016
1 comentari

Marc Ferré: “Pressingpostos. Més a prop de la Independència”

marc
Dimecres 9 de juny, Junts pel Sí va portar al Parlament la proposta de Pressupostos del 2016. Les presses i les urgències de CDC van fer que el volguessin presentar just el dia abans de l’inici de la campanya electoral de les eleccions espanyoles. A què venien aquestes presses després d’estar ja a l’equinocci del 2016?

A les eleccions espanyoles del 20 de desembre, Convergència va centrar la campanya atacant en menor mesura ERC per no voler repetir la fórmula de Junts pel Sí, i contra la CUP, en major mesura, en considerar que érem (som) una anomalia democràtica i que només posem pals a les rodes. Els resultats electorals de CDC no van ser els esperats. Al Principat, les eleccions espanyoles finalment les va guanyar el partit patriòtic de Podemos.

Si s’aconseguia l’aprovació del pressupost al Parlament, CDC ja tenia la feina feta i seguia manteniment els seus pressupostos autonomistes i retalladors aprovats, com van fer el 2010 amb el PP, el 2014 amb ERC i el 2016 amb la CUP (malgrat no estar al pacte d’estabilitat). Mateixos pressupostos, mateixos beneficis pels mateixos i les rendes pels més rics inamovibles. I si no s’aconseguia aprovar els pressupostos? Doncs ja tindrien la campanya feta. És evident que a la campanya de les eleccions espanyoles del 26J, CDC no la pot fer atacant obertament al seu aliat però alhora el seu enemic a batre (ERC) perquè es veuria molt brut i barroer. Així doncs qui rebrà les garrotades? Doncs els de la CUP. La campanya de CDC la centraran en el victimisme i la renúncia que va fer Artur Mas davant uns intolerants i traïdors. I com que a més la CUP no ens presentem a les eleccions espanyoles, als debats electorals no els podrem rebatre les seves mentides.

El vot contrari de la CUP als pressupostos ha aixecat un rebombori a la CATverna mediàtica de dimensions bíbliques. El bombardeig mediàtic per les xarxes, televisions i ràdios ha estat demolidor. Si al 2006, Carod Rovira va ser el dimoni en pactar amb un “xarnego” tal i com va ser batejat i per anar en contra de la “Catalunya Pujol”, ara ha estat la CUP per voler anar contra la “Catalunya de Mas”.

La CUP és qui de cara enfora hem rebut més garrotades i potser el pressingcup està posant tensió en el si de l’organització però el dia 8 de juny va passar una cosa que no es va veure però sí que tindrà unes conseqüències molt més importants dins CDC i de retruc per assolir la independència. Per primera vegada en 29 anys de governs de CDC, no van aconseguir aprovar els seus pressupostos. Ahir, dins a CDC es van adonar que Catalunya ja no era “seva”. Malgrat que el 2010 tinguessin 63 diputats i ara només 30, malgrat que a les espanyoles quedessin quarts amb només 8 diputats. Malgrat que els comptes dels vots no els quadressin, emocionalment si que Catalunya continuava sent seva. Però ahir, el nucli dur de CDC es va trobar que ja no controlen la maquinària i que l’invent de Junts pel Sí se´ls pot girar en contra.

Probablement, els resultats de CDC a les eleccions espanyoles siguin similars als del 20D. Com també és possible que les eleccions espanyoles tanquin definitivament les portes al referèndum pactat. Així que per CDC, convocar unes noves eleccions autonòmiques pot ser devastador ja que pot veure com és superat per ERC i Podemos i ser relegats al testimonial. El nucli dur de CDC ara mateix es troba en mans del sector més sobiranista de CDC encapçalat per Puigmont. Ahir, Artur Mas (com a concepte) va haver de fer un nou pas al costat i Puigdemont (com a concepte) amb la moció de confiança va fer un pas endavant. Al sector dur de CDC com ja ha passat al PSC, UDC… haurà de triar si es deixa emportar per la corrent independentista o en canvi finalment decideixen baixar del carro i posar-se a la banda autonomista. Ahir, malgrat que per alguns va semblar que es tocava fons es van establir les bases per la independència i que per fi ja no serà la “Catalunya de” sinó que serà la República Catalana de totes i que si tot va bé, a principi d’any ja podria veure la llum.

Marc Ferré
Militant CUP Tarragona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!