TRUITA AMB CARXOFES
Una truita excel.lent,sobretot si es fa amb petit carxofes morades,o bé verdes, però ben fresques, a l´hivern.És un excel.lent entrant, o bé un àpat lleuger, acompanyat d’ una amanida.
Ingredients
4 ous
3 carxofes
oli
1 llimona
aigua
sal
Elaboració
Traieu a les carxofes les seves fulles més dures; talleu-les per la punta i per la ase. Talleu-les a làmines o a quarts. Tireu-hi suc de llimona, a fi que no s’ ennegreixin, i després esbandiu-les.Fregiu-les en una paella posada al foc amb una mica d’oli, fins que siguin toves i una mica rosses, tapant-la una mica. Saleu. Hi tireu els ous batuts amb un xic de sal. Elaboreu una truita rdona, rossejant-la dels dos costats.
Notes
Altres truites es fan amb patates, amb pèsols, amb alls tendres, amb faves, amb ceba o una barreja de verdures, i a vegades embotits.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!