BONA VIDA

Jaume Fàbrega

3 d'octubre de 2016
0 comentaris

EL SOL DE LA TARDOR

LLOM DE PORC AMB CODONY

La carn del codony dóna també un toc refrescant als plats de car. S’ adiu especialment amb el porc.

Ingredients:

2 talls de llom per persona.

1 ceba mitjana de Figueres

1 codony.

1 got de vi ranci

20 g. d’ametlles

1 pols de pebre negre

1 all

julivert

Elaboració

Saleu el llom, enfarineu-lo el llom i  fregiu-lo amb força oli. Retireu-lo de la paella i poseu-lo damunt de paper absorbent.

En un cassó, a part, bullirem el codony, sencer.

Aprofitant l’oli on hem fregit el llom, fregirem la ceba, tallada menuda, i el codony (s’ha d’intentar que aquest no es desfaci, fins que tot sigui confitat. A l’últim moment, hi afegir-hi el llom i baixeu el foc al mínim. Per acabar, a part, prepareu una picada d’ametlles, julivert, pebre negres i vi ranci per deixatar-la, i  hi afegiu  una cullerada de l’oli utilitzat en els fregits anteriors.  Un cop ho tenim tot ben barrejat, ho vesem sobre el llom, el tapem i ho fem coure a la cassola a la cassola durant 5 minuts més, a foc ben dolç. Serviu els talls de llom amb la salsa i el codony migpartit o tallat a talls més petits.

Notes

Una variant de la recepta consisteix  a fer servir el codony bullit per fer una allioli, i posar-lo a la cassola, negat, fent una salsa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!