Des de la Plana

Josep Usó

11 de juliol de 2017
0 comentaris

La piconadora.

Ja fa temps que es veu que el procés que es va vivint a Catalunya és com una piconadora. I va trinxant a tot aquell que es posa al seu davant. I, pel que es veu, ara ha arribat l’hora dels de Podemos. En tan poc temps que el millor seria mesurar-o en hores, els grans personatges d’aquesta coalició han passat a posar-se en contra del referèndum del proper 1 d’octubre i a defensar-lo. És el que li ha passat al propi Pablo Iglesias, que s’ha trobat defensant el mateix que la sots-presidenta del govern d’Espanya. I clar; ha hagut de rectificar les seues paraules de seguida. O del senyor Echenique, que de tractar de ridiculitzar un referèndum, anomenant “cajitas” a les urnes, ara es troba a la mateixa trinxera que el PP o Ciutadans. La senyora Colau, que no acabava de tindre clar si oferiria o no locals per a exercir el dret al vot, ja es veu amenaçada des de Madrid per la mateixa Soraya Sainz. El darrer en eixir a defensar la sagrada unitat de la patria i a voler deslegitimar un referèndum ha sigut el senyor Alberto Garzón, de IU, que ja no sé si està dins de Podemos, fora o al voltant. A Catalunya, per si no en tenien prou,  se’ls ha esgallat Esquerres per la independència.

El que sembla més interessant de tot plegat és la manca absoluta d’arguments raonats. Bàsicament, el referèndum “no és el que li convé a Catalunya”. Com a molt, afegeixen allò tan suat de “és alguna cosa que els convé a les dretes catalanes”. No deixa de resultar curiós com els dirigents dels partits polítics es van posant al davant de la piconadora, tot esperant aturar-la. I es veu de seguida que no ho aconseguiran.

Pense jo que hauria de ser alguna cosa semblant a un general de l’edat del bronze posant-se al davant d’un exèrcit armat amb espases d’acer. També se’ls faria difícil entendre que no hi havia res a fer. Però només haurien de veure el que fan les autoritats del govern de Madrid, que duen anys amenaçant amb totes les penes de l’infern. I ja els resten molt pocs dies, per a comprovar quines són les seues possibilitats reals d’aturar res.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!