Des de la Plana

Josep Usó

8 d'octubre de 2015
0 comentaris

Sant Dionís.

Comissio-Nou-dOctubre-2015-1

De la Festa, la Vespra, diu la dita, segurament amb origen a Elx. I en efecte; demà ja és divendres i ja serà nou d’octubre Un nou d’octubre molt diferent als passats. Ple de novetats importants. I que van produint-se cada vegada més de pressa.

Arriba dos dies després que el Parlament Valencià aprove, per unanimitat, demanar a l’Administració Central un finançament just i sostenible. Per cert, que en el debat d’aquesta petició, la portaveu del PP, Isabel Bonig, va fer una intervenció com a mínim esperpèntica, per acabar donant suport a la moció!

I just després que Bertín Osborne entreviste a la neta de Franco a TVE1 en hora de màxima audiència (de TVE1) i parlen del iaio com si hagués estat quasi entranyable.

També arriba l’endemà que el Govern Valencià atorgue l’alta distinció al cantant de Xàtiva, Raimon, i a l’Associació de Víctimes de l’Accident del Metro. Quina diferència, amb l’any passat.

I encara hi ha més. Com des de l’Ajuntament del Cap i Casal, que està desconegut, ja s’han anunciat els canvis en els actes protocol·laris, que inclouen que la processó cívica siga cívica i la Senyera de la Ciutat no entre a la Catedral, ja han aparegut els feixistes amenaçant a l’alcalde. Hi ha hagut pintades al paretó del Pla Sud i també amenaces a través de les xarxes socials, recordant les agressions que va patir, l’alcalde Pérez Casado, a les acaballes del segle passat. I que encara sembla que no s’han punit. L’alcalde Joan Ribó ha tret importància a les amenaces d’una minúscula minoria que no afectaran la jornada festiva.

De manera que la nostra Diada es presenta molt renovada. Amb un Govern que, per primera vegada en molts anys, fa política en lloc d’acotar el cap davant dels representants arribats de la Messeta i callar. Un Govern que sembla que ja ha entès que, tal i com estan les coses, no hi ha gairebé res a perdre; i que, per tant, es veu que ha decidit defensar als valencians.

Per cert; una part del Govern, la Coalició Compromís, encara es veu que es debat amb el dubte de si convé o no convé anar de bracet amb Podemos a les eleccions espanyoles que seran d’ací a dos mesos i mig. Probablement per ajudar en la decisió, Podemos ha començat a fer-se propaganda. I, al capdavant de la seva publicitat, ha posat als nous alcaldes de Barcelona, Madrid i València. Que es veu que són dels polítics més ben valorats pels ciutadans. Las alcaldías del cambio.

El problema és que cap dels tres alcaldes són de Podemos.

Si abans de començar a res, i abans d’haver pactat ja van demostrant quan curosos són amb la veritat, només cal donar-los ales. Al meu poble, d’un comportament així, els vells en diuen: Si de jove canta bé, què serà després de vell?

I a més a més, mentre els polítics de l’Altiplà es troben amb un nou d’octubre que no els oferirà ni glòries, ni flors ni violes, al Principat han començat les negociacions per a formar un govern estable entre la CUP i Junts pel Sí. De sobte, s’han adonat, els que llençaven campanes al vol pels grans triomfs del PSOE d’Iceta, el Ciudadanos de Rivera (que ha posat a la jove Arrimadas en un ball de fotografies poc afortunades) o el PP de García, que els independentistes han guanyat les eleccions. I de llarg.

I, per si no n’hi havia prou, a les Illes deroguen la llei de símbols de Bauzà, el PP abandona el ple per a tractar d’impedir la votació, es vota i en paus. Aprovat per unanimitat dels presents.

De manera que, valencians, demà gaudiu d’una feliç diada de sant Dionís. Ens ho hem guanyat.

I en divendres, que hi ha més gent que pot fer pont.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!