Des de la Plana

Josep Usó

23 de juliol de 2015
0 comentaris

El crash que ve.

PHOTO-396d116dded6e749a35a7e12b5561e19-1436372402-92

Ara es veu que s’espera un «crash» borsari per a la primera quinzena d’agost. I no només; en concret, per al 7 d’agost. Els experts ja no saben precisar l’hora, però es veu que la por a aquesta caiguda ja s’ha començat a estendre pels mercats.

Tot comença per les prediccions d’un «expert». Un tal Martin Armstrong, que quan només era adolescent, ja es va adonar que les grans caigudes borsàries es produïen cada 8,6 anys. Més endavant, es va adonar que 8,6 anys eren 3141 dies. I va caure en el cas que 3141 era, segons ell, el nombre pi. (recordem ací que pi és un número irracional, amb infinits decimals, que apareix en nombrosos càlculs i que també és el nombre de diàmetres d’una circumferència que equivalen a la seva longitud). El seu valor, és aproximadament 3,14159265…

D’altra banda, la biografia del expert creador de la teoria del nombre pi, també inclou que ha gestionat diferents negocis, uns quants dels quals han acabat essent considerats com estafes i que l’han dut a passar alguna temporada a la presó. Però com l’home va predir el crash financer del 2007 en febrer, es veu que té molt bona reputació entre el seu gremi.

Jo, senzillament, em faig un parell de preguntes.

1.- Com és possible que a un subjecte que explica una «teoria com aquesta se li done cap mena de crèdit? Sense tindre en compte la seva vessant d’estafador.

2.- Quina mena d’experts i en quina matèria tenen responsabilitats en el món financer?

3.- Com és possible que un sector amb aquesta mena de «savis», «experts» i demés responsables de tot plegat, siga el qui governa el nostre destí? Pensem que, per exemple, la famosa Troika està formada bàsicament per aquesta mena de personatges. La mateixa Troika que insisteix en soterrar Grècia i els grecs per culpa d’uns banquers i empresaris (grecs i no grecs) que van perdre bous i esquelles finançant i venent uns productes que ningú necessitava a qui no els podia pagar. I que ara, en lloc de tancar les seves paradetes per fallida, han aconseguit traspassar el bony als estats.

4.- Per què els governants no posen a ratlla aquesta mena de personatges?

5.- Com es possible que cap de nosaltres tinguem encara els nostres estalvis en els bancs que regeixen persones com aquestes?

I mentre tot això passa, sembla que el desgel d’aquest any és el més greu dels darrers anys, el mes de juny ha segut el més càlid des que hi ha registres i, si ens encantem, la propera onada de calor ens deixarà ben cuits a casa nostra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!