TocDeQueda

Pensaments, anècdotes i paraules aproximades

14 de març de 2017
0 comentaris

Un conseller a Urgències

Dimarts 7 de març de 2017. Un amic m’envia un missatge al mòbil amb una fotografia -la mateixa que podeu veure a la capçalera de l’escrit-. Inicialment, no entenc res. Al missatge hi diu: “A Urgències, talment com un ciutadà més. Em lleve la boina”. Encuriosit, tracte de descobrir algun element “amagat” a la fotografia que, aparentment, no té res d’especial. Després d’ampliar la imatge però, detecte ràpidament allò que ha motivat el missatge del meu amic: encara que una mica desdibuixat, s’hi reconeix perfectament el perfil de Vicent Marzà, conseller d’Educació del País Valencià. És, com vaig escriure ara fa dos anys, Una persona normal.

No hauria de ser extrany veure un conseller al servei d’Urgències d’un hospital. No fa tant, però, això era del tot impensable. Camps, Rita, Zaplana, Blasco, Ricardo Costa, Milagrosa Martínez… Esperar a Urgències? On s’ha vist! Portar els fills a l’escola pública? Si, home! Anar a les Corts en pantalons vaquers? Va, home, va! Acudir a una inauguració sense escorta, catifa vermella i 5 cotxes oficials? Esteu de broma, no? Aquest era el tarannà d’abans: una bona capa de protocol i parafernàlia institucional per distingir-se del poble raser, crear-se una aura de divinitat i, de pas, amagar la seua incompetència i mediocritat polítiques.

Ara, l’alcalde de València va a treballar en bicicleta, la regidora d’Igualtat s’implica en un performance al túnel de la Gran Via, el president de les Corts participa en les paelles de les Falles Populars i Combatives i el conseller d’Educació espera a Urgències d’un hospital públic. I encara diuen que no ha canviat res… Quin goig que fa veure els governants fent coses normals!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!