Des del terrat de casa

Un espai per a l'opinió, obert a totes les aportacions i c omentaris

Els llums de Nadal han portat foscor

Publicat el 18 de gener de 2021 per Zequi Castellano i Moreno

ZEQUI CASTELLANO – Mestre i periodista .- Fa setmanes que em vaig mossegar la llengua respecte de la profusió de llumetes i garlandes de Nadal, perquè no hi haguera cap persona que m’acusarà de negatiu o de buscar sempre els quatre peus de l’ànec. Clar; a bou passat, sempre és més fàcil mantenir una opinió que no ha estat prèviament anunciada (així ho solen fer les formacions polítiques populistes i no passa res).

Val a dir que, aquestes llums de Nadal i aquest ornat de guspires elèctriques, ens ha portat a un augment incontrolat dels casos de contagi d’aquest virus que ocupa tot el planeta. No és que el corrent elèctric i les bombetes “leed” siguen les responsables d’aquest augment desenfrenat de contagis; no. El que passa, és que els llums de Nadal, han donat tanta sensació de normalitat, que la nostra societat s’ha relaxat fins tal punt, que ha ocupat terrasses de l’hostaleria fins arribar a saturar les nostres relacions socials.

No hem estat capaços d’admetre que vivim en pandèmia i no hem sigut conscients que, contra aquest virus, no hi ha més solució que la investigació científica, una major dotació del sector sanitari i el manteniment dels consells que ens diuen els experts: mascareta, higiene de mans i distància social. La resta (tot i incloen llums i façanes amb música) són bufes de pato.

Quan a subministrament elèctric, ¿quant invertim els valencians en allumenar carrers,m places, projectes urbanístics oblidats, autovies, entrades i sortides de les ciutats… si hi haguera una política de restricció horària o de control lumínic de fanals, podríem estalviar al menys el 50% a poc que es decidira apagar la meitat de l’enllumenat elèctric a partir de les 22h i fins a les 6 del matí del dia següent.

Tantes coses, es poden fer quan se li aplica el trellat a la administració pública, que aquest país nostre, seria més culte, més espavilat i més feliç, encara que no hi hagueren llums de Nadal.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.