8 de desembre de 2007
0 comentaris

Audiència Pública de Pressupostos i Ordenances Fiscals. Una mostra de la participació ciutadana

El passat 8 de novembre es celebrà l’Audiència Pública de Pressupostos i Ordenances Fiscals, al mateix Ajuntament de la ciutat, uns ens que queda definit a les Normes Reguladores de la Participació Ciutadana de Barcelona (art. 27).

A grans trets, aquesta Audiència Pública és l’espai on entitats i "ciutadania" presenten al·legacions (passades amb anterioritat) a pressupostos i ordenances i reben resposta per part de l’alcalde o la regidoria d’Hisenda.

Doncs bé, resulta que enguany aquesta sessió tingué ni més ni menys que les següents dades de participació:

1 tinent d’Alcalde, 6 regidors, 12 tècnics municipals i 4 assessors. A més a més, al procés participatiu hi assistiren 1 entitat veïnal i 1 persona a títol individual. Segons diuen els convergents, cap regidor de ICV hi va ser present, i tampoc l’alcalde, que per norma presideix moltes reunions però després trobem que s’acaba delegant aquesta presidència cada dos per tres.

Certament, es pot al·legar que existeixen mecanismes per a fomentar la participació i que les entitats o la gent hi ha de posar de la seva part, però quan els resultats que s’obtenen són aquests, no cal ser molt agosarat per veure que alguna cosa no funciona correctament. O més ben dit, que no funciona de cap manera.

Cal dir que és difícil trobar gaire informació sobre aquesta reunió al web de l’Ajuntament de Barcelona (si de la convocatòria, penjada com a notícia ni més ni menys el 7 de novembre, o bé la convocatòria feta el 29/10 a l’especial de participació de l’Ajuntament), tot i que aviat farà un mes d’aquesta sessió. Suposem que tard o d’hora veurem una memòria participativa sobre tot el procés.

Per cert que a través dels enllaços podeu accedir a tot de documents interessants, com ara els pressupostos, les ordenances fiscals o el model de participació i les entitats (més aviat els diferents consells) que la vehiculen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!