4 d'octubre de 2007
0 comentaris

Dia 2 i La Vanguardia no ha canviat

Les darreres setmanes hem vist una campanya que deia que el dia 2 La Vanguardia no canviava. Ja ha arribat el dia 2 i La Vanguardia, un diari potent amb una gran quota de mercat al Principat, no ha canviat.

El diari ha reduït la mida, ha posat un poc més de color i ha situat la graella televisiva a la darrera pàgina del llibret sèpia, però segueix sent en castellà.

Ens costa entendre que la direcció del diari i del Grup Godó no hagi aprofitat aquest moment per fer, com a mínim, una edició en català. Suposem que tenen estudis de mercat que desaconsellen aquesta opció. També suposem que la societat catalana i el mercat no es mereixen ni demanen una edició en català.


Bé que no van plantejar-se fer l’emissora de ràdio en castellà! Suposem que RAC1 és en català perquè, molt abans, molta altra gent ja havia trencat els tabús i havia apostat per fer la ràdio amb la llengua pròpia.
Estem completament segurs que una Vanguardia en català seria un motiu més de compra per molts ciutadans.
El dia 2 no va canviar l’idioma de La Vanguardia ni tampoc la seva línia editorial. És prou lamentable l’enfocament que ha fet sobre els actes en contra de la monarquia i a favor de la llibertat d’expressió que diferents col·lectius, la majoria vinculats a l’Esquerra Independentista, han dut a terme els últims dies. Conegut era l’afany monàrquic del diari i s’ha tornat a demostrar amb la defensa aferrissada que han fet d’aquesta retrògrada institució.

Davant de tot això podem dir ben clar que La Vanguardia malauradament no ha canviat gens.

____________________________________________________________________________
Recomanem l’article d’opinió d’Òmnium La Vanguardia canvia? Torna Galinsoga? que parla de l’editorial del diari del dia 24 Eso no es catalanismo.
També recomanem els comentaris de Saül Gordillo al Bloc Sense Fulls respecte la campanya d’Òmnium contra La Vanguardia.
Notícia de La Vanguardia parlant del nou format i del mateixos valors de sempre: Nace el nuevo diseño de ‘La Vanguardia’, más moderno pero con los mismos valores .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!