Fòrum Narcís Monturiol

Grup d'opinió

26 de febrer de 2018
0 comentaris

El senyor Orni, una peça clau del procés

Si no fos per que es tracta de temes molt seriosos que, com ja hem vist, poden acabar amb múltiples i cruels variants de repressió, podríem trobar molts episodis graciosos al voltant de les investigacions que es duen a terme en tot allò relatiu al caso catalán.

Un dels que en moments de distensió —que no en són gaires, per als que ens identifiquem amb això anomenat “procés”— és el referent a “un tal Orni”.

La veritat és que, malauradament per als cuerpos y fuerzas de Seguridad del estado, són recurrents les ficades de pota i baix nivell de moltes de les seves actuacions.

Com poden arribar a ficar un tal Orni en un informe pretesament inculpatori?

Això només pot passar per l’absolut desconeixement, quan no menyspreu, de la nostra llengua —que haurien de conèixer prou bé, almenys mentre tinguin aquí algun tipus de competència, cosa que desitjo que sigui ja per poc temps.

Us imagineu al famós “Comitè estratègic” preparant la sedició i rebel·lió dient: “Això caldrà parlar-ho amb l’Orni. És massa important per decidir-ho nosaltres.”

En realitat potser es referien a una visita prevista al zoo, dels membres del Comitè amb fills, per a veure un Ornitorinc, doncs és un animal prou especial.

A la Viquipèdia es pot llegir “L’ornitorinc (Ornithorhynchus anatinus) és un mamífer semiaquàticendèmic de l’est d’Austràlia, incloent-hi Tasmània. Juntament amb les quatre espècies d’equidna, és una de les cinc espècies vivents de monotremes, els únics mamífers que ponen ous en lloc de donar a llum cries vives. És l’únic representant viu de la seva família (Ornithorhynchidae) i el seu gènere (Ornithorhynchus), tot i que s’han trobat espècies relacionades al registre fòssil.”

A les transcripcions del rigorós equip d’investigació podria haver-hi hagut un petit malentès assumint que s’esperava veure al senyor Orni Torinc,

Malgrat les intenses gestions no els va ser possible obtenir més dades sobre aquest personatge, que pot haver estat clau en el desenvolupament del desafio secessionista.

De fet, de fonts generalment ben informades, arriben sospites de que Orni Torinc també hauria fugit de la justícia (perdó, però se m’escapa el riure…) espanyola i ara estaria augmentant la internacionalització del conflicte des d’Austràlia, on, a desgrat dels repressors espanyols, gaudeix d’una especial protecció que en dificulta la seva extradició.

M’agrada més aquesta hipòtesi que no la de que es referien a “fer l’orni”, doncs, segons el traductor de Google, en espanyol vol dir “hacerse el loco” i, mireu, crec que de bojos no en tenim res.

Si no fos per aquests moments…

 

L’Antonio

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!