Wu Ming.cat

A l'esquerra, la CUP

6 d'octubre de 2009
0 comentaris

Màscares (Elisabet Cabeza i Esteve Riambau)

Josep Maria Pou acaba la representació de “La cabra”. Ara, li toca, en acabar-la, una nova representació: “Su seguro servidor Orson Welles”. Gira el món i torna al born, doncs. La diferència és que el director d’aquesta segona obra, n’és, en aquest moment, codirector d’un documental major, de gran calat (…)

Durant 90 minuts assistirem a l’espectacle, per nosaltres fascinant, de com un actor es transforma en un altre personatge: la lectura del guió per part dels diferents actors i en presència del director -com tothom xerra, com el guió original es va polint amb les diverses aportacions, com Pou i Riambau es discuteixen i defensa, cadascú, la pròpia posició…; la feixuga, i apassionant per en Pou, tasca de memorització. Comprovem, doncs, al gran actor, d’humanitat ampla i allargassada -1,95m- voltar pels carrers del Raval, a Ciutat Vella, tot parlant sol amb el llibret a les mans i mirant de no enclastar-se contra un mur i que no l’atropelli cap vehicle. Els assajos, amb roba de carrer, amb errades, ara caic, ara m’aixeco. Ens sorprèn el catanyol emprat per l’actor quan enraona pel film, amb dificultats per trobar mots catalans i emprant l’espanyol, en una barrija-barreja de les dues llengües habitual al carrer però no pas en un professional de la seva talla. Ens sorprèn, també, la veu bella, gruixuda, d’actor de doblatge, d’Esteve Riambau…

 

No res, un documental majúscul, un homenatge al teatre, a en Pou, a l’Orson Welles, a la feina ben feta. Que sota cap concepte no us en podeu deixar perdre.

 

. Màscares. Dir. Elisabet Cabeza i Esteve Riambau. 90 minuts. Amb l’equip tècnic de “Su seguro servidor Orson Welles”. Amb la col·laboració de: Jaume Ulled, Calixto Bieito, Richard France. Producció: Antonio Chavarrías. Catalunya. 2009.

Trailer 


BRAUN, memòries d’una fàbrica / BRAUN, memorias de una fábrica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!