vins que estimo (VqE)

vins de proximitat, vins per assaborir

14 de desembre de 2013
0 comentaris

Ses Nines 2012: homenatge als orígens


“Ses Nines Negre”

Vi negre jove amb criança
DO Binissalem
Celler: Tianna Negre
Anyada: 2012
Raïm: 46% manto negro, 20% cabernet sauvignon, 18% callet, 10% sirà, 6% merlot.
Grau alcohòlic: 14%vol
Preu aproximat: 10/12 euros

Agricultura ecològica
Web: http://www.tiannanegre.com/

Comentari:  
 
L’etiqueta de Ses Nines és un homenatge dedicat a la mare (qui hagi tingut l’experiència de rebre un tros de terrra com a llegat dels seus ascendents s’hi identificarà de ben segur). Mostra una imatge seva de petita jugant a saltar la corda en un carrer de Consell. Va heretar una petita vinya de manto negro a Consell,  plantada a l’estil tradicional, amb politxó” (vas entutorat), que va preservar i mantenir fins a la creació d’aquest celler de característiques familiars. Un magnífic concepte comunicatiu que trasmet al consumidor el sentiment i el compromís amb l’autenticitat com a referents del celler.

   

A la península no és massa fàcil seguir l’actualitat dels vins insulars a causa d’un sistema de distribució en botigues força escàs. No obstant, sempre hi ha excepcions que confirmen la regla i que ens permeten accedir a aquests vins de tall tan genuïnament mediterrani. 
 
El Ses Nines és un exponent més del moment d’esplendor que viu l’illa de Mallorca a nivell vinícola, quantitatiu però sobretot qualitatiu. I de la bona feina que estan fent els cellers locals, tant els més veterans com els de creació recent, com és el cas de Tianna Negre.

En la línea d’altres vins mallorquins, en el Ses Nines hi trobarem un vi sedós, fàcil de beure i que convida a repetir el glop. Aquesta vessant amable contrasta, però, amb la perceptible presència de l’alcohol en nas i boca, tot i que agradable i gens punyent. Mostra, alhora, intensitat i estructura beneficiades, presumiblement, per llargues maceracions. Cal destacar, a més, la bona maduresa assolida per la fruita, molt present en totes les fases del tast. Una breu estada del vi en bótes de roure francès i americà durant tres mesos aporta les notes de criança que acaben d’arrodonir-lo

No és el vi més sofisticat ni complex del celler, però s’inscriu en una filosofia compartida, caracteritzada per un acurat treball enològic, el respecte a la matèria primera i la marcada tipicitat dels vins obtinguts.

Apte per a un consum immediat.

Nota de tast. Color cirera intens. Aromes francs d’intensitat mitja, fruita vermella molt madurada (pruna, móra), records de bombó al licor, notes torrefactes i d’espècies provinents d’una lleugera criança. Compatibilitza un pas per boca més aviat lleuger i fresc però no exempt d’estructura i carnositat. Fruita. Matisada amargor. Alcohol ben integrat. Persistent.

Data de tast: desembre
2013

Valoració Vins que Estimo: Excel·lent 9,10/10

(Nota. VqE paga els vins que comenta i n’opina sense condicionaments externs)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!