Viníssim

bloc de vins

16 de març de 2009
0 comentaris

NEGRE FRANC 2006, CELLER PARDAS: UN SENGLAR DEL PENEDÉS

Hom relaciona els senglars i la pagesia amb històries de camps malmesos, contes de caceres i civets gloriosos. Sorprèn que un senglar esdevingui el símbol d’un celler, i ho sigui per les seves passejades entre les fileres dels ceps de la finca. Tot això seria una anècdota sense suc ni brut, si no fora perquè el suc del raïm del Celler Pardas supera amb escreix l’interés que tinc pels senglars.

Vi:Negre Franc 2006, Celler Pardas

DO: Penedés

Raïm:Cabernet Franc 55%, Cabernet Sauvignon 35%, Merlot 10%

Elaboració:vi negre amb una maceració de 26 dies el Franc i 29 el Sauvignon, fermentat en dipòsit de ciment i envellit en bótes de roure francès durant 11 mesos.

Grau: 14.5º

Preu: 11€

Tast: color fosc, granatòs amb rivet violaci. Nas elegant, especiat i mineral. En boca integra molt bé l’estructura amb les notes olfactives, les notes de la fusta, i sabors més dolços del raïm,  final llarg i agradable.

Glopets:vi singular, un Penedés que no s’assembla massa a res. Un vi que transmet molt bé la filosofia del celler . Una aposta que recull la recuperació de varietats autòctones, Sumoll, i l’herència de la tradició ben entesa amb unes instal·lacions que combinen unes infraestructures i vinificacions modernes amb un celler centenari. Tot plegat respon a un ideari molt clar: respectar el terrer, el raïm i elaborar bons vins. I vetllant- ho tot el senglar emblema del celler.

Cal remarcar l’utilització de dipòsits de ciment, una tendència a l’alça entre alguns dels vins que ens enamoren.

Celler Pardas vins d’autor de futur i llarg recorregut.

Compte amb el senglar, copsa la franquesa d’aquest Negre Franc 2006 a la teva copa, clava el nas, esmola l’ullal, olora fort, xarrupa llarg i deleix-te.

Salut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!