Més #FestaTrepat: Josep Foraster Trepat

Al darrer apunt parlàvem de la Festa del Trepat i que el Trepat és una Festa. Perquè hi hagi festa hi ha d’haver convidats i si la DO Conca de Barberà és una festa és perquè n’hi ha força de convidats: Carles Andreu, Carlania, Gatzara
  Vins, Molí dels Capellans … i per descomptat Josep Foraster.

Josep Foraster és un celler que ha treballat molt perquè els vins embotellats de la Conca de Barberà siguin allà on són ara. I fa uns quants anys que en regalen el seu trepat, segurament m’equivoco però diria que va ser el segon trepat 100% que va aparèixer, després del de Carles Andreu. 

I ho va fer marcant diferències, marcant sabors varietals gerds,acidesa, aranja; i treballant amb una fruita menys sobremadurada. Aportant frescor i qualitats gastronòmiques al trepat. “D’aquest en prendia cada dia per sopar”, “No soc gaire de vins negres però aquest, em va molt, però molt” ,són els comentaris que escolto sovint als tasts.

Varietat + Diferència = Singularitat 

Afegim elegància, probablement sigui l’ampolla més ben presentada de tots els vins catalans. Borgonyona, amb pes, avisant que aquest vi s’ha de tenir en compte. Etiqueta i caputxó foscos amb amb petites flames roges, sempre m’ha fet pensar en els colors dels diables d’un correfoc … Duc el diable dins jo…Trepaneja la festa …

Un vi que encen passions i focs controlats, subtilitat i plaer.

I si et cremes no pateixis sempre tens el Macabeu del Blanc del Coster perquè et sadolli la sed. Glops de fruita i d’estiu reivindicant una altre varietat que ja trepitja fort.

No us perdeu La #FestaTrepat, la de Josep Foraster i la de la resta de vins convidats, aneu a Barberà de la Conca i feu-los vostres. La Conca us espera a tota la trepa…

 

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *