Vedrapitiús (Vedrà Pitiús)

Cap l'alliberament nacional i social

22 de juliol de 2009
Sense categoria
2 comentaris

Imperialisme castellà

Mai un estat imperialista, ha defensat quatre llengües com a pròpies.

L’estat espanyol fet a semblança de la nació castellana, mai defensarà amb igualtat les quatre llengües que s’hi parlen. Pocs estats moderns construïts a base de colonitzacions i dominis, han pactat la defensa de les diferents cultures, per no dir cap que jo conegui.
 
La idea moderna d’una nació hauría de desenvolupà un estat, en el nostre cas fa més de quasi 300 anys que no ens serveix. La llengua i la cultura catalana no han desaparegut per la gent conscient i resistent que no s’ha deixat assimilar pel domini espanyol.

Castella, nació sense consciència de nació, s’aixoplugat baix un estat espanyol, imperialista i colonitzador de pobles del món, amb el nom de nació espanyola, Espanya.  Castella no ha tingut mai suficient valor cultural, poble sotmès i esclau pels seus dirigents, poble de pastors i guerrers, místics i ascètics.

Espanya , nació dels espanyols, defensa la llengua pròpia i la cultura pròpia que no l’incomodi davant de tot el món, inclourà persones i fets que no indiquin la procedència cultural d’altres pobles ibèrics. Mai hi haurà literatura catalana, expressions artístiques amb llengua diferent del castellà, per no reconèixer la diversitat i la peculiaritat nacional, en resum aprofitant el ventall cultural ibèric sense especificar-ne la procedència per no trencar la unitat, suposadament espanyola.

La por dels espanyols a escoltar o sentir dins, el seu estat, parlar amb llengües diferents no els hi cap dins el seu conscient. Acostumats a dominar i a sotmetre pobles indígines, no entenen la diferència ni el respecte.
Mai es pot generalitzar, però una gran majoria són d’aquesta mena.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!