Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

19 d'abril de 2014
0 comentaris

Canes 2014 · Competició: “Mommy”, de Xavier Dolan

Xavier Dolan, prolífic “enfant terrible” del cinema del Quebec i valor a tenir cada cop més en compte, torna a treballar les relacions materno-filials, en un tó més greu que el de Jo vaig matar la mare i a partir de la història d’una mare que es fa càrrec d’un fill “difícil” que ja ha passat per totes les institucions hagudes i per haver. Revelat a la Quinzena dels Realitzadors, el Festival de Canes se’l va fer seu amb Els amors imaginaris i Laurence Anyways, seleccionant-lo com a autor amb projecció, a Un Certain Regard. El noi, narcís intel·ligent i infatigable, va fer el pas a la lliga de primera, presentant a Venècia l’estimable En Tom a la granja, canvi de registre guardonat amb el Premi FIPRESCI de la crítica internacional. Ara torna a Canes, debutant a la Competició, efectivament, la lliga de primera divisió.

FOTO © Shayne Laverdiere Diaphana/MK2 Mommy, de Xavier Dolan


Mommy (Mommy)

Direcció: Xavier Dolan. Guió: Xavier Dolan. Producció: Metafilms (Quebec). Durada: 2h20.

Repartiment: Anne Dorval (Diane “Die” O’Connor Després, la mare), Antoine-Olivier Pilon (Steve O’Connor Després, el fill), Suzanne Clément (Kyla, la veïna), Alexandre Goyette (Patrick), Patrick Huard (Paul Béliveau).

Sinopsi: Una vídua monoparental (Anne Dorval) ha de fer-se càrrec del fill (Antoine-Olivier Pilon), un adolescent molt problemàtic. Junts, miraran de superar la situació, especialment gràcies al suport inesperat de la misteriosa veïna del davant, Kyla (Suzanne Clément).

Vídeos: Fragment 2 | Vídeos al web del Festival de Canes.

Vendes internacionals: Séville International, MK2. Distribuïdores: Avalon, Diaphana/MK2. Més informació: Web oficial | Imdb (ang) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).


FESTIVAL DE CANES 2014

Competició

Mommy


Apunts d’aquest blog relacionats amb el film ran de Canes 2014: Revista de premsaXavier Dolan: “Amb ‘Mommy’ miro de venjar la meva mare” | Primeres reaccions | Canes 2014: programa dj 22 | Tot Canes 2014 | Canes 2014: la Competició. Actualització (molt) posterior: També en aquest blog, el Comentari.

Reconeixements a Canes 2014: Premi del Jurat (ex-aequo).


Altres apunts d’aquest blog relacionats amb el film: Comentari | Altres veus. Estrena: mercat francès, 08.10.2014; mercat espanyol, 05.12.2014,

Reconeixements: Premis i nominacions. Altres festivals: Altres festivals.


Director: Xavier Dolan (Mont-real, Quebec, 20.03.1989). Actor —des dels 6 anys d’edat— en publicitat, televisió i cinema. La seva entrada com a director ha estat explosiva, amb una aurèola d’ “enfant terrible”, anant convencent ràpidament cinèfils i crítica. Els seus tres primers films, amb un cert caire autobiogràfic o de reflexió personal —sobre la sexualitat, la identitat, les projeccions…— constitueixen per al cineasta el que ell mateix ha anomenat la “trilogia de l’amor impossible”. Estilísticament agosarat i pèl amanerat, xala prenent-se les llibertats formals que li vénen de gust, recorrent amb intel·ligència a les el·lipsis, les rencades de to, les insercions musicals, els ralentís… Amb el quart film, guanyador del Premi FIPRESCI a Venècia 2013,  ha assajat amb èxit un canvi de registre, explorant en clau de film de suspens, el dol i l’homofòbia a la ruralia quebequesa.

Extracte de la seva filmografia: Jo vaig matar la mare (2009), Els amors imaginaris (2010), Laurence Anyways (2012), En Tom a la granja (2013), Mommy (2014).

Presències a Canes: Xavier Dolan al Festival de Canes | a la Quinzena dels Realitzadors.


 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!