Cinema de l’ 1 d’octubre de 2007, dl

Foto Luís Mandoki, al rodatge de Voces inocentes

Una crítica de The Hoax / La gran estafa / Faussaire / L’imbroglio.The Hoax, de Lasse Hallström; una ressenya de Memento; declaracions de Wayne Wang i de Luís Mandoki; més ressó de la presència de l’última Ventura Pons al Festival de Roma; un article sobre el predicament televisiu de les veteranes actrius de cinema, i la informació de cultura21.cat, segons la qual, el nou Huerga-Mediapro-Arcarazo s’identifica en català, Les mares d’Elna. Així s’explica, resumidament, la presència del cinema als nostres mitjans, en una jornada com la daquest 1 d’octubre.

L’enllaç amb aquests articles i les referències corresponents, clicant aquí: Vull llegir la resta de l’article.

CRÍTIQUES

The Hoax / La gran estafa / Faussaire / L’imbroglio.The Hoax, de Lasse Hallström. El temps de la mentida. Crítica d’Àngel Quintana al diari El Punt.

***

RESSENYES

Memento, de Christopher Nolan. ‘Thriller’ amb amnèsia. Rescensió de Xavier Roca, a l’Avui, sobre aquest film protagonitzat per Guy Pearce, amb motiu de l’emissió a TV3.

***

OPINIÓ

Wayne Wang: "La llibertat et fa ser molt més creatiu". Esteve Riambau, a l’Avui, recull unes declaracions de l’autor de Mil anys d’oració, flamant guanyadora de la Petxina d’Or a Sant Sebastià 2007.

Luís Mandoki: "Estava tip que Hollywood volgués la mateixa pel.lícula". Cristina Savall, a El Periódico, recull declaracions del director de Voces inocentes.

***

ACTUALITAT

Barcelona (un mapa), de Ventura Pons, seleccionada per al Festival de Cinema de Roma. Ho publica avui cultura21.cat

Les actrius més veteranes de Hollywood triomfen a la televisió. No sé si ara se n’ha adonat o ha aprofitat l’avinentesa, però el cas és que Idoya Noain en parla avui, a El Periódico. I, de passada, podria afegir-hi que, a la televisió, hi treballa gairebé tot el gruix dels actors i actrius de cinema, llevat dels més rellevants. I que manta jovenalla que corre per sèries de cert èxit és la que forneix la producció juvenil cinematogràfica. És a dir, ara més que mai, la TV garanteix el sou, la feina, la continuïtat als intèrprets.

Manuel Huerga començarà a rodar al febrer Les mares d’Elna. A cultura21.cat en parlen, posant el títol en català, per bé que segueixen apuntant la possibilitat que el rodatge es faci en anglès.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *