Cinema del 13 de setembre de 2007, dj

Foto [Wanda Films] José Luís Guerín, al rodatge d’ En la ciudad de Sylvia / Dans la ville de Sylvie, que ha presentat avui a Barcelona.

Dijous? Això vol dir, Èxit, suplement d’ El Periódico amb crítiques i informacions de les novetats d’aquest cap de setmana: un fotimé! La jornada, però, també ens ha portat un article de Carles Prats sobre Glidrose (Avui), i, a l’ Èxit, un de Jordi Puntí sobre l’arribada de noves adaptacions literàries al cinema i un de Nando Salvà sobre l’ego de Michael Moore. L’actualitat d’avui també la conformen, als diversos mitjans d’informació i a la xarxa: la retrospectiva Portabella al MoMA; la projecció de curts al gironí Museu del Cinema; l’anunci madrileny que Sitges estrenarà Cassandra’s Dream, de Woody Allen, i la fugida no sé si ‘a la romana’ de Polanski.

Les referències i/o enllaços amb aquests articles, clicant aquí: Vull llegir la resta de l’article.

CRÍTIQUES

En la ciudad de Sylvia / Dans la ville de Sylvie, de José Luís Guerín. "La senzillesa a través del risc" [article sense enllaç]. Crítica de Quim Casas, a Èxit (núm.44), suplement d’ El Periódico corresponent a la setmana del 13 al 19 de setembre de 2007.

Hairspray. "Només un exercici nostàlgic" [article sense enllaç]. Crítica de Nando Salvà, a Èxit (núm.44), suplement d’ El Periódico corresponent a la setmana del 13 al 19 de setembre de 2007.

A Mighty HeartUn cor fort / Un corazón invencible / Un coeur invaincu / Un cuore grande, de Michael Winterbottom. "A l’altre costat de Guantánamo" [article sense enllaç]. Crítica de Quim Casas, a Èxit (núm.44), suplement d’ El Periódico corresponent a la setmana del 13 al 19 de setembre de 2007.

Dialogue avec mon jardinier / Xerrades amb el meu jardiner / Conversaciones con mi jardinero, de Jean Becker. "Per sobre de l’espatlla" [article sense enllaç]. Crítica de Nando Salvà, a Èxit (núm.44), suplement d’ El Periódico corresponent a la setmana del 13 al 19 de setembre de 2007.

Pactar amb el gat, de Joan Marimón. "Les teulades de Gràcia" [article sense enllaç]. Crítica de Quim Casas, a Èxit (núm.44), suplement d’ El Periódico corresponent a la setmana del 13 al 19 de setembre de 2007; on, per cert, tot i ser la publicació en català, identifiquen la pel·lícula amb el títol en castellà: sort que les teulades són de Gràcia!

La hora fría, d’ Elio Quiroga. "Por ultracongelada" [article sense enllaç]. Crítica de Quim Casas, a Èxit (núm.44), suplement d’ El Periódico corresponent a la setmana del 13 al 19 de setembre de 2007.

Wedding daze / Cásate conmigo, de Michael Ian Black. "La marca d’Allen" [article sense enllaç]. Crítica d’ Eduardo De Vicente, a Èxit (núm.44), suplement d’ El Periódico corresponent a la setmana del 13 al 19 de setembre de 2007.

Sóñar no cuesta nada, de Rodrigo Triana. "Diners bruts que no mosseguen" [article sense enllaç]. Crítica de Quim Casas, a Èxit (núm.44), suplement d’ El Periódico corresponent a la setmana del 13 al 19 de setembre de 2007.

I Now Pronounce You Chucky & Larry / Os declaro marido y maridoQuand Chuck rencontre Larry / Io vi dichiaro marito e… marito, de Denis Dugan. "Progressisme ranci" [article sense enllaç]. Crítica de Nando Salvà, a  Èxit (núm.44), suplement d’ El Periódico corresponent a la setmana del 13 al 19 de setembre de 2007.

***

OPINIÓ

Per a seguidors de James Bond: Glidrose. Carles Prats, a l’Avui, explica que hi va anar el 1995, per un documental sobre Ian Fleming i parla del món en què visqueren Bond, Fleming…

Has llegit el llibre? "No, però n’he vist la pel·lícula" [article sense enllaç]. Jordi Punti comenta algunes adaptacions literàries que arribaran aviat al cinema. I ho fa a l’apartat Llibres d’ Èxit (núm.44), suplement d’ El Periódico corresponent a la setmana del 13 al 19 de setembre de 2007.

Ha presentat a Toronto Capitan Mike across America. "El gravíssim ego de Michael Moore" [article sense enllaç]. Nando Salvà en signa l’artice, a  Èxit (núm.44), suplement d’ El Periódico corresponent a la setmana del 13 al 19 de setembre de 2007.

***

ACTUALITAT

Més ressó de la retrospectiva Portabella a Nova York. El MoMA dedica una retrospectiva a Pere Portabella. Cultura21.Cat en parla.

En la ciudad de Sylvia / Dans la ville de Sylvie. José Luís Guerín l’estrena divendres. Notícia d’agències que recull alguna edició territorial del diari El Punt.que en d’altres es transforma en notícia titulada: Guerín renega de l’argument. Albert Galera, a Cinema Català.Net també cobreixen la presentació del film a Barcelona: Guerín ens presenta  la ciutat de Sylvia. Cristina Savall recull les claus de Guerín per interpretar la pel·lícula, a l’article "Secrets d’una mirada" [article sense enllaç], publicat a Èxit (núm.44), suplement d’ El Periódico corresponent a la setmana del 13 al 19 de setembre de 2007.

Imminent estrena d’ A Mighty HeartUn cor fort / Un corazón invencible / Un coeur invaincu / Un cuore grande, de Michael Winterbottom. "No sóc un cineasta moral" [article sense enllaç]. Juan Ruiz Sierra recull declaracions de Winterbottom, a Èxit (núm.44), suplement d’ El Periódico corresponent a la setmana del 13 al 19 de setembre de 2007.

Avui. El Museu del Cinema projecta els curts premiats al festival Mas Sorrer. Un breu en alguna edició territorial del diari El Punt.

El director del Festival ho anuncia a Madrid: Sitges acollirà l’estrena oficial de Cassandra’s dream de Woody Allen. I ho publica aquesta tarda El Periódico.Cat.

Pompeia es queda sense Polanski. Polanski deixa penjat un film que s’havia de rodar a Alacant. Idoya Noain signa, a El Periódico, la notícia datada a Nova York. I el diari ho complementa amb aquesta peça: Un ‘thriller’ de romans.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *