Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

25 d'agost de 2007
0 comentaris

Mont-real 2007: del 23 d’agost al 3 de setembre de 2007

Ja ha començat el Festival dels Films del Món, de la capital del Québec, Mont-real. En aquest article, publico la llista de pel·lícules de les seccions Competició mundial, Fora de competició, Opera prima i Curtmetratges en competició mundial. Hi trobareu, adaptada i traduïda, la informació sobre els títols de la secció competitiva, amb els enllaços als webs de les pel·lícules que en tenen. Pel que fa a les altres tres seccions, només n’he copiat la llista i les aniré traduint i adaptant, a mesura que la feinada m’ho permeti (penseu que tinc pendent Toronto i, si tinc temps, n’enllestiré un sobre la secció competitiva de Venècia).

Mont-real és un festival que ha perdut molt, darrerament. Per entendre’ns ha quedat al nivell de Sant Sebastià o encara més baix. Potser fins i tot per sota de l’actual Valladolid (també molt desmillorat respecte l’època que el dirigia Fernando Lara). Tot i així, no deixa de ser una finestra internacional, coneguda i reconeguda. Si us sembla, fem un cop d’ull al que ofereix enguany, anant a Vull llegir la resta de l’article.

Foto: cartell oficial de Mont-real 2007.

COMPETICIÓ MUNDIAL

1 JOURNÉE, de Jacob Berger.

Intèrprets Bruno Todeschini, Natacha Régnier, Noémie Kocher, Zinedine Soualem, Luis Dussol, Amélia Jacob, Hiro Uchiyama, Véronique Mermoud, Julien George, Louis-Charles Finger.. Coproducció Empreses de Suïssa i França. Durada 1h35.

Nota sinòptica Un dia qualsevol. Un dia com cap altre. Vint-i-quatre hores en la vida de gent notmal i corrent.

*** 

A OUTRA MARGEM / L’altre marge , de Luís Filipe Rocha.

Intèrprets Filipe Duarte, Maria d’Aires, Tomás Almeida, Horacio Manuel, Sara Graga, Eduardo Silva, João Pedro Vaz, Pompeu José, Teresa Faria, João Tempera. Coproducció d’empreses de Portugal i Brasil.Durada 1h46.

Nota sinòptica Ran del suïcidi impensable del seu company, un noi s’enfonsa en una depressió que el du fins a una temptativa de llevar-se ell també la vida. La germana, a qui no ha vist des de fa quinze anys, el va veure a l’ hospital.

***

BEN X, de Nic Balthazar

Intèrprets Greg Timmermans, Laura Verlinden, Marijke Pinoy, Pol Goossen, Titus De Voogdt, Maarten Claeyssens. Coproducció Empreses de Bèlgica i Holanda. Durada 1h30.

Nota sinòptica Adaptació d’una novel·la i d’una peça de teatre, es tracta d’una història sobre l’ autisme, el suïcidi, la droga i l’assetjament. 

***

DER ANDERE JUNGE / L’altre noi, de Volker Einrauch

Intèrprets Andrea Sawatzki, Barbara Auer, Peter Lohmeyer, Christian Berkel, Willi Gerk, Hinnerk Schönemann, Adrian Topol, Gustav Peter Wöhler, Tim Oliver Schultz, Helene Grass. Producció Empresa d’ Alemanya.

Nota sinòptica Els Morell i els Wagner viuen en una barriada d’ Hamburg i cadascuna d’aquestes famílies té un fill. Són famílies normals i corrents, encara que ens les mirem de ben a prop. Llevat que…

***

DP75-TARTINA CITY, d’  Issa Serge Coelo

Intèrprets Youssouf Djaoro, Felkissam Mahamat, Billy Joséphine, Adama Rahama. Producció empreses del Txad, França i el Marroc. Durada 1h28.

Nota sinòptica Adoun, un periodista jove, brega de valent per aconseguir el passaport que li permeti sortir a l’estranger i difondre-hi un gran reportatge sobre la situació del país. Tanmateix, s’endurà una bona sorpresa.

***

GO GO TALES, d’ Abel Ferrara 

Intèrprets Willem Dafoe, Bob Hoskins, Matthew Modine, Asia Argento, Roy Dotrice, Lou Doillon, Riccardo Scamarcio, Stefania Rocca, Bianca Batti, Sylvia Miles, Burt Young. Producció Empreses d’ Itàlia i de França. Durada 1h40. 

Sinopsi  Explica, en clau de comèdia satírica, el conte d’un fatídic esdeveniment al Paradís. De fet “Paradise” és el nom d’un club d’striptease, autèntica fàbrica de somnis per a ballarines joves. Ray Ruby (William Dafoe) n’és el carismàtic gerent, que té com a mà dreta, el seu lleial comptable Jay (Bob Hoskins). Ray i Jay han d’encarar-ne l’ embargament imminent, promogut per la propietària; ja que Johnny (Matthew Modine), el germà petit i financer de Ray, li ha fet saber que no vol seguir passant-li els calés  per mantenir obert el club. Les coses empitjoren quan les ballarines els amenacen amb una strip-strike (és a dir, amb una vaga… de despullamenta) i, per acabar d’adobar-ho, Ray ha perdut el seu número de loteria…premiat!

Comentari (reproducció del que hi ha al post sobre el Festival de Canes). Després de presentar-se a Canes amb el seu eròtic personatge d’assasina a Boarding Gate, d’Olivier Assayas, Asia Argento ha seguit passejant-se deseixida pel Festival, amb el rol de la perversa Vellini a Une vieille maîtresse, de Catherine Breillat,  i amb el paper d’una “go go girl” que no dubta a muntar un número amb un gos, al ronyós film d’Abel Ferrara, Go Go Tales. Projectat amb nocturnitat i fora de competició, Go Go Tales acompanya una colla de perdedors en la seva delirant brega per mantenir obert el seu particular paradís terrenal: un ruïnós club d’ “striptease” que només es podia dir, efectivament, “Paradise”. William Dafoe hi viu el somni de tenir el seu propi local, però en balafia els escassos ingressos, jugant addictivament a la loteria; Bob Hoskins malda per atendre-hi amb sofisticació els impossibles i escassos clients; Matthew Modine, afectat perruquer d’èxit que ha decidit tancar l’aixeta financera d’aquest pou sense fons, no es pot estar d’actuar-hi, amb el seu gosset imprescindible tocant un piano de joguina, i la supermodel Bianca Balti, l’actriu francesa Lou Doillon i la inefable Asia Argento encapçalen l’esplet de “go go girls” que amenacen amb una vaga de despullamenta, perquè fa setmanes que no cobren… Un complet desori, que Ferrara filma amb el seu talent desmenjat, amb una devoció per aquell món tan il·lusori com decadent, que converteix la mateixa pel·lícula en un producte igualment caducat, mal que els exegetes “ferraristes” de la ronya en diguin virtud i ja l’estiguin esbombant com a “pel·lícula important”…

*** 

KURO-OBI / Cinturó negre, de  Shunichi Nagasaki

Intèrprets Akihito Yagi, Tatsuya Naka, Yuji Suzuki, Takayasu Komiya, Yasuto Kosuda, Kenji Anan, Masahiro Sudo, Taro Suwa, Arashi Fukasawa, Narumi Konno. Producció Empreses del Japó. Durada 1h35 

Nota sinòptica Taikan, Choei i Giryu, practicants de karate, s’entrenen al ‘dojo’ (escola) d’ Eiken Shibahara. De sobte, el mestre se’ls mor i no se sap qui n’ha de rebre el ‘kuro-obi’ (cinturó negre) que en designarà el successor.

***

L’UOMO DI VETRO / L’home de vidre, d’  Stefano Incerti.

Intèrprets David Coco, Anna Bonaiuto, Tony Sperandeo, Ninni Bruschetta, Francesco Scianna, Tony Palazzo, Elaine Bosangue, Ilenia Maccarone, Orazio Alba, Fabrizio Anzalone. Producció empresa d’Itàlia. Durada 1h36 

Nota sinòptica S’inspira en la vida del primer penedit de la Màfia, Leonardo Vitale que decidí infringir l’ omerta que protegeix els engranatges mafiosos, opció que el dugué a presó i a ser internat en un psiquiàtric…

***

MUTLULUK / Lliurament / Délivrance / Bliss, d’ Abdullah Oguz.

Intèrprets Talat Bulut, Özgü Namal, Murat Han, Mustafa Avkiran, Emin Gürsoy, Sebnem Köstem, Meral Cetinkaya, Erol Babaoglu, Idil Yener, Alpay Atalan. Producció Empreses de Turquia i Grècia. Durada 1h45. 

Nota sinòptica A Meryem, de 17 anys, la troben sola, sense coneixement, a la vora d’un llac. Els pares, originaris d’un poblet de la Turquia occidental, estan convençuts que la noia ha perdut la virginitat.

***

NOODLE, d’ Ayelet Menahemi

Intèrprets Mili Avital, Baoqi Chen, Anat Waxman, Alon Aboutboul, Iftach Klein. Producció Empreses d’ Israel. Durada 1h35.

Nota sinòptica  Una hostessa de la companyia d’aviació El Al assumeix els riscos que comporta el seu intent de retornar una criatura de sis anys a la seva mare, deportada a la Xina quan les autoritats van descobrir que estava vivint il·legalment a Israel.

***

OH-OKUOH-OKU, les femmes du Palais Intérieur, de Toru Hayashi..

Intèrprets Yukie Nakama, Hidetoshi Nishijima, Haruka Igawa, Mitsuhiro Oikawa, Kaoru Sugita, Machiko Washio, Kaori Yamaguchi, Maki Kubota, Yuki Matsushita, Reiko Takashima. Producció Empreses del Japó. Durada 2h08.

***

OTETS / Pare / Père, d’ Ivan Solovov

Intèrprets Alexei Gousskov, Polina Koutepova, Svetlana Ivanova, Vassily Prokofiev, Roman Madyanov, Nina Rouslanova, Alexandr Bashirov, Yekaterina Vassilieva, Lyudmila Arinina, Lidia Velezheva, Anastassia Prirmotrova-Belova, Natalya Oungard, Ilya Khvostikov, Sasha Karlikova. Producció Empreses de Rússia. Durada 1h22.

Nota sinòptica  La guerra ja s’ha acabat. Però Alexei Ivanov, en lloc d’alegria i felicitat, sent més aviat amargor, perquè tem que, en tornar a casa, ni la dona ni els fills no el reconeguin.

***

PARTES USADAS / Pièces détachées, d’ Aarón Fernández.

Intèrprets Eduardo Granados, Alan Chávez, Carlos Ceja, Damayanti Quintamar, Pilar Padilla, Raúl Adalid, José Antonio Barón. Producció Empreses de Mèxic, França i Espanya. Durada 1h35. 

Nota sinòptica Un noiet de 14 anys viu amb l’oncle. Tots dos somien tenir una vida millor i estalvien per poder emigrar il·legalment a Chicago. Se’n sortiran?

***

SAMIRA FI ADAYAA / Els jardins de Samira / Les jardins de Samira, de  Latif Lahlou.

Intèrprets Sanaa Mouziane, Mohamed Khouyyi, Youssef Britel, Mohamed Majd. Producció Empreses del Marroc. Format Video. Durada 1h36. 

Nota sinòptica Per Samira, la raó de viure és casar-se. El pare li troba un marit, un empresari agrícola vidu i sense fills. Però ben aviat, Samira descobreix que el seu marit és impotent.

***

SEPTEMBER DAWN, de  Christopher Cain

Intèrprets Jon Voight, Trent Ford, Tamara Hope, Jon Gries, Lolita Davidovich, Terence Stamp, Taylor Handley, Dean Cain, Shaun Johnston, Franklin E. Levinson, Huntley Ritter, Krisinda Cain, Jack Alma. Producció Empreses dels Estats Units. Durada 1h51.

Nota sinòptica Al decurs de la primavera de 1857, el capità Alexander Fancher condueix per última vegada el comboi que ha de dur els passatgers a Califòrnia. Ignora totalment que aquest viatge li canviarà el destí.

*** 

SPINNING INTO BUTTER, de Mark Brokaw

Intèrprets Sarah Jessica Parker, Mykelti Williamson, Beau Bridges, Miranda Richardson, James Rehorn, Victor Rasuk. Producció Empreses dels Estats Units. Durada 1h45.

Nota sinòptica Sarah Daniels tot just acaba de prendre possessió del càrrec de degana dels estudiants en un petit col·legit d’elit i un reguitzell de crims rancuniosos li regiren el món.
 
***

SURVIVING MY MOTHER / COMMENT SURVIVRE À MA MÈRE, d’ Émile Gaudreault

Intèrprets Caroline Dhavernas, Ellen David, Adam J. Harrington, Véronique Le Flaguais, Colin Mochrie, Louison Danis, Christian Bégin, Frank Schorpion. Producció Empreses del Canadà. Durada 1h28. 

Nota sinòptica Quan Clara mira d’entendre la noia de 21 anys en què s’ha convertit la seva filla Bianca, s’adona d’una realitat inquietant… Les relacions complexes entre mares i filles, a càrrec del mateix tàndem de Mambo italiano (2003).

***

TERESA: EL CUERPO DE CRISTO, de Ray Loriga.

Intèrprets Paz Vega, Leonor Watling, Geraldine Chaplin, José Luis Gómez, Eusebio Poncela, Álvaro de Luna, Paula Errando, Ángel de Andrés, Ampara Valle, Andrés Gertrudis. Coproducció Empreses d’ Espanya, França i Regne Unit. Durada 1h41. 

Nota sinòptica Filla d’un noble gentilhome d’Ávila, Teresa de Cepeda y Ahumada no accepta el seu paper de dona en aquell món d’homes. Amb la idea de fer realitat els seus somnis, entra en un convent.

***

TOI, de  François Delisle

Intèrpret Anne-Marie Cadieux, Laurent Lucas, Marc Béland, Raphaël Dury, Jean-François Casabonne, Ève Cournoyer, Marie-France Lambert, Michèle Rossignol. Producció Empreses del Canadà. Format Video. Durada 1h30. 

Nota sinòptica Michèle comparteix la vida amb Paul, marit i company de feina. Però també té un amant, Thomas, amb qui viu una passió amorosa.

***

UN SECRET, de Claude Miller  [Film de cloenda]

Intèrprets Mathieu Amalric, Patrick Bruel, Cécile de France, Julie Depardieu, Ludivine Sagnier, Annie Grégorio, Robert Plagnol, Yves Jacques, Laurent Lafitte, Olivier Forest, Joffrey Platel. Producció Empreses de França.

Nota sinòptica  La vida d’una família jueva després de la Segona Guerra Mundial. Fill únic, Philippe viu amb la sensació que tenia un germà. El dia que farà els 15 anys, en sabrà la veritat.

***

FORA DE COMPETICIÓ

BEAUFORT (HC) (PNA)
Israël / 2007 / 35 mm / Couleur / 120 min / réal.: Joseph Cedar, Int.: Oshri Cohen, Itay Tiran, Eli Etonyo, Ohad Knoller, Itay Tugerman, Alon Aboutboul, Arthur Faradjev, Itai Szor, Gal Friedman, Danny Zahavi
Le Liban en 2000. Non loin du château de Beaufort, une ancienne forteresse des Croisés, l’armée israélienne occupe une base militaire du même nom. Le soir du 24 mai, les soldats la détruisent et la font sauter en utilisant un millier de mines.

BIZAN (HC) (PNA)
Japon / 2007 / 35 mm / Couleur / 120 min / réal.: Isshin Inudo, Int.: Nanako Matsushima, Takao Osawa, Nobuko Miyamata, Aya Enjoji, Tatsuo Yamada, Manami Kurose, Toshiyuki Nagashima, Takeo Nakahara, Ken Kaneko
Agente de voyage à Tokyo, une jeune femme va rendre visite à sa mère, hospitalisée. Cette visite lui donne l’occasion d’apprendre des vérités sur ses origines.

BLUFF (HC) (PM)
Canada / 2007 / 35 mm / Couleur / 90 min / réal.: Marc-André Lavoie, Simon Olivier Fecteau, Int.: Emmanuel Bilodeau, Isabelle Blais, Raymond Bouchard, Nicolas Canuel, Ève Duranceau, Simon Olivier Fecteau, Rémy Girard, David La Haye, Pierre-François Legendre, Alexis Martin, Marc Messier, Marie-Laurence Moreau, Gilbert SIcotte, Julie Perreault, Jean-Philippe Pearson
En ouvrant la trappe du plancher d’un bâtiment destiné à la démolition, un ouvrier fait une découverte qui présage la fin tragique d’une des nombreuses personnes qui ont habité le logement depuis les quinze dernières années.

COBRADOR, IN GOD WE TRUST (HC) (PC)
Mexique – Argentine – Brésil – États-Unis / 2006 / Vidéo / Couleur / 92 min / réal.: Paul Leduc, Int.: Meter Fonda, Lázaro Ramos, Antonella Costa, Milton Gonzalvez, Isela Vega, Dolores Heredia
La violence est non seulement devenue affaire du quotidien, mais elle fait même partie de l’imaginaire collectif. Fiction sur un nouveau sport universel en pleine croissance.

DEN NYA MÄNNISKAN (HC) (PNA)
Suède / 2006 / 35 mm / Couleur / 105 min / réal.: Klaus Härö, Int.: Julia Högberg, Maria Lundsqvist, Lo Kauppi, Ellen Mattson, Anna Litorin, Ann-Sofie Nurmi, Nadja Mirmiran, Christoffer Svenson, Tobias Aspelin
Entre 1934 et 1976, la Suède applique une loi qui oblige à la stérilisation ceux qui ne peuvent pas, pour une raison ou une autre, avoir d’enfants.

DIALOGUE AVEC MON JARDINIER (HC) (PNA)
France / 2007 / 35 mm / Couleur / 105 min / réal.: Jean Becker, Int.: Daniel Auteuil, Jean-Pierre Darroussin, Fanny Conttençon, Élodie Navarre, Alexia Barlier, Hiam Abbass, Roger Van Hool
Ayant acquis une honnête réputation de peintre parisien, un quinquagénaire fait retour aux sources et revient dans le centre de la France profonde prendre possession de la maison de sa jeunesse.

DONGJING SHENPAN (LE PROCÈS DE TOKYO) (HC) (PNA)
Chine / 2006 / 35 mm / Couleur / 120 min / réal.: Gao Qunshu, Int.: Damian Lau, Chu Hsiao-tien, Kelly Lin, John Henry Cox, Daniel Ziskie, Akira Hoshino, Koji Koike, Shingo Hiramatsu, Sakae Koike, Yukimasa Natori

EL CAMINO DE LOS INGLESES (PLUIE D’ÉTÉ) (HC) (PC)
Espagne / 2006 / 35 mm / Couleur / 118 min / réal.: Antonio Banderas, Int.: Alberto Amarilla, María Ruiz, Félix Gómez, Raúl Arévalo, Marta Nieto, Mario Casas, Fran Perea, Antonio Garrido, Victoria Abril, Lucio Romero
L’histoire de Miguelito et de ses copains, et aussi de l’amour qui le lie à Luli, la jeune fille de ses rêves. Un film sur le passage de l’adolescence à l’âge adulte signé par l’un des acteurs le plus en vue du cinéma d’aujourd’hui.

FARSH-E TRAN (TAPIS PERSAN) (HC) (PM)
Iran / 2007 / 35 mm / Couleur / 120 min / réal.: .Behruz Afkhami, Rakhshan Bani Etemad, Bahram Beizai, Jafar Panahi, Kamal Tabrizi, Seifollah Daad, Mojtaba Raee, Nor-ol-Din Zarrin-Kelk, Khosro Sinaee, Bahman Farmanara, Abbas Kiarostami, Majid Majidi, Dariush Mehrjui, Reza Mir-Karimi, Mohammad Reza Honardmand, Int.: Hossein Eskandari, Mina Rasti, Melika Janesari, Hosseim Moqimin, Ramz-Ali Dadvar, Yunes Farzane, Bahram Shakeri, Reza Kianian
Quinze cinéastes iraniens s’expriment sur un élément essentiel de l’art et de la culture en Iran: le tapis persan.

IRINA PALM (HC) (PNA)
Belgique – Allemagne – Luxembourg – Royaume-Uni – France / 2007 / 35 mm / Couleur / 103 min / réal.: Sam Garbarski, Int.: Marianne Faithfull, Miki Manojlovic, Kevin Bishop, Siobhán Hewlett, Dorka Gryllus, Jenny Agutter, Corey Burke, Meg Wynn-Owen, Susan Hitch, Flip Webster, Tony O’Brien
Maggie, la cinquantaine, doit à tout prix réunir une importante somme d’argent pour payer le traitement médical de son petit-fils gravement malade. Pour y parvenir, elle accepte un travail qui change radicalement sa vie.

LA MASSERIA DELLE ALLODOLE (IL ÉTAIT UNE FOIS EN ARMÉNIE) (HC) (PNA)
Italie – Bulgarie – Espagne – France / 2007 / 35 mm / Couleur / 122 min / réal.: Paolo & Vittorio Taviani, Int.: Paz Vega, Moritz Bleibtreu, Alessandro Preziosi, Ángela Molina, Arsinée Khanjian, Mohammed Bakri, Tchéky Karyo, Marianno Rigillo, Hristo Shopov, André Dussollier, Enrica Maria Modugno, Elena Rainova, Maria Statoulova
Les frères Avakian ne se sont pas vus depuis longtemps et conviennent de se retrouver en Arménie, leur terre natale. Pourtant, ils ne sont pas conscients que le gouvernement turc va ordonner l’expulsion de la population arménienne.

LADY CHATTERLEY (HC) (PC)
France / 2006 / 35 mm / Couleur / 138 min / réal.: Pascale Ferran, Int.: Marina Hands, Jean-Louis Coulloc’h, Hippolyte Girardot, Hélène Alexandridis, Hélène Fillières, Bernard Verley, Sava Lolov, Jean-Baptiste Montagut, Michel Vincent, Christelle Hes
Dans le château des Chatterley, Constance coule des jours monotones, enfermée dans son mariage et son sens du devoir. Au printemps, au cœur de la forêt de Wragby, elle fait la connaissance de Parkin, le garde-chasse du domaine.

LOS BORGIA (LES BORGIA) (HC) (PNA)
Espagne – Italie / 2006 / 35 mm / Couleur / 144 min / réal.: Antonio Hernández, Int.: Paz Vega, Ángela Molina, María Valverde, Lluís Homar, Eloy Azorín, Eusebio Poncela, Sergio Peris-Mencheta, Sergio Muñiz, Roberto Álvarez, Roberto Enríquez
En devenant souverain pontife, Alejandro VI, jadis Rodrigo Borgia, rêve d’accroître les territoires du Vatican. Ses rêves se réalisent, mais ses ennemis ne cessent d’augmenter.

MEIN FÜHRER – DIE WIRKLICH WAHRSTE WAHRHEIT ÜBER ADOLF HITLER (MON FÜHRER: LA VÉRITÉ VRAIMENT LA PLUS VÉRITABLE À PROPOS D’ADOLF HITLER) (HC) (PC)
Allemagne / 2007 / 35 mm / Couleur / 95 min / réal.: Dani Levy, Int.: Helge Schneider, Ultich Mühe, Sylvester Groth, Adriana Altaras, Stefan Kurt, Ulrich Noethen
Libéré du camp de concentration de Sachsenhausen, Adolf Grünbaum, ancien professeur d’art dramatique d’Adolf Hitler, et juif de surcroît, n’a que cinq jours pour faire en sorte que le Führer retrouve le top de sa forme pour adresser un discours enflammé à la foule.

MY DREAM (MON RÊVE) (HC) (PNA)
Chine / 2007 / 35 mm / Couleur / 90 min / réal.: Wang Honghai
La Troupe des artistes handicapés chinois est composée de 88 interprètes professionnels des arts du spectacle atteints de handicaps auditifs, visuels ou moteurs. Le film présente Mon Rêve, leur spectacle de musique et de danse acclamé à travers le monde.

OBSLUHOVAL JSEM ANGLICKÉHO KRÁLE (MOI QUI AI SERVI LE ROI D’ANGLETERRE) (HC) (PNA)
République tchèque – Slovaquie / 2006 / 35 mm / Couleur / 118 min / réal.: Jirí Menzel, Int.: Ivan Barney, Oldrich Kaiser, Julia Jentsch, Marián Labuda, Milan Lasica, Zuzana Fialová, Martin Huba, Josef Abrhám, Jirí Labus, Pavel Novy
S’inspirant d’un roman picaresque de l’écrivain tchèque Bohumil Hrabal (1914-1997), le film raconte en flash-back l’ascension et le déclin burlesques d’un garçon de café pragois dans la première moitié du siècle dernier.

ÓPIUM – EGY ELMEBETEG NÖ NAPLÓJA (OPIUM – LE JOURNAL D’UNE FOLLE) (HC) (PNA)
Hongrie – Allemagne / 2006 / 35 mm / Couleur / 108 min / réal.: János Szász, Int.: Ulrich Thomsen, Kirsti Stubø, Zsolt Laszlo, Eniko Borcsok, Gyongyver Bognar, Roland Raba
En 1913, le docteur Jozsef Brenner (véritable nom de l’écrivain hongrois Geza Csath), vit une relation trouble et intense etavec Gizella, une patiente atteinte de psychose maniaque dépressive.

PETHAINONTAS STIN ATHINA (MOURIR À ATHÈNES) (HC) (PNA)
Grèce / 2006 / 35 mm / Couleur / 102 min / réal.: Nikos Panayotopoulos, Int.: Spyros Papadopoulos, Maria Nafpliotou, Maria Solomou, Vicky Papadopoulou, Stathis Livathinos, Faye Xyla
Andréas, la cinquantaine, est atteint d’une leucémie fulgurante. Il décide de se montrer généreux pendant les quelques mois qui lui restent à vivre. Un sujet grave traité sur le mode frivole de la comédie musicale.

PRÊTE-MOI TA MAIN (HC) (PC)
France / 2007 / 35 mm / Couleur / 90 min / réal.: Eric Lartigau, Int.: Alain Chabat, Charlotte Gainsbourg, Bernadette Lafont, Wladimir Yordanoff, Grégoire Oestermann, Véronique Barrault, Marie Armelle Deguy, Katia Lewkowicz, Louise Monot, Luce Mouchel
La vie est facile pour Luis, 43 ans, célibataire heureux, épanoui dans son métier de Nez vedette chez un créateur de parfums, couvé par sa mère et ses cinq sœurs. Cela aurait pu durer toute une vie, mais…

PUFFBALL (HC) (PNA)
Royaume-Uni – Canada / 2007 / 35 mm / Couleur / 120 min / réal.: Nicolas Roeg, Int.: Kelly Reilly, Miranda Richardson, Donald Sutherland, Rita Tushingham, WIlliam Houston, Oscar Pearce, Leona Igoe
Une jeune architecte doit lutter pour sa survie lorsqu’elle s’aperçoit que ses voisines pourraient avoir des dons surnaturels.

ROMAN DE GARE (HC) (PNA)
France / 2007 / 35 mm / Couleur / 103 min / réal.: Claude Lelouch, Int.: Dominique Pinon, Fanny Ardant, Audrey Dana, Zinedine Soualem, Michèle Bernier, Myriam Boyer
Judith Ralitzer, femme fatale, auteur à succès, est en quête de personnages pour son prochain best-seller. Mais un tueur en série vient de s’échapper de la prison de la santé…

RUSSKY TREUGOLNIK (LE TRIANGLE RUSSE) (HC) (PI)
Géorgie / 2007 / 35 mm / Couleur / 123 min / réal.: Aleko Tsabadze, Int.: Anatoli Bartchouk, Inna Belikova, Mikhaïl Jonine, Konstantain Khabenski, Piotr Mironov, Ostap Stoupka, Artiom Tkatchenko
En 1994, en Tchéchénie, une femme tchétchène enceinte et la fille d’un professeur russe de littérature sont tuées par des militaires russes. Bouleversé, le professeur se convertit à l’islam.

VETKA SIRENI (LILAS) (HC) (PI)
Russie – Espagne / 2007 / 35 mm / Couleur / 89 min / réal.: Pavel Lounguine, Int.: Evgeni Tsyganov, Victoria Tolstoganova, Alexei Kortnev, Igor Chernevich, Oleg Andreev, Miriam Sekhon, Victoria Isakova, Evdokia Germanova, Alexei Petrenko, Lia Akhedzhakova
La vie et l’œuvre de Rachmaninov, de son apprentissage au Conservatoire de Moscou à son ascension spectaculaire et succès planétaire.

VOUS ÊTES DE LA POLICE? (HC) (PM)
France / 2007 / 35 mm / Couleur / 94 min / réal.: Romuald Beugnon, Int.: Jean-Pierre Cassel, Philippe Nahon, Jean-Claude Brialy, Micheline Presle, Yolande Moreau, Firmine Richard, Maryline Canto, Pol Deranne, Catherine Belkacem, Sylviane Ramboux
Dans une maison de retraite, Alfred, un pensionnaire de 70 ans, est victime d’un accident fatal. Mais s’agit-il vraiment d’un accident?

¿Y TU QUIEN ERES? (HC) (PM)
Espagne / 2007 / 35 mm / Couleur / 90 min / réal.: Antonio Mercero, Int.: Manuel Alexandre, Cristina Brondo, José Luis López-Vásquez, Álvaro de Luna
Les Rivero partent en vacances d’été. Luis s’installe avec sa femme et ses deux enfants à San Sebastian, laissant à Madrid leur unique fille Ana avec son grand-père Ricardo qui, cette année, connaîtra les premiers signes de la maladie d’Alzheimer.

YUN SHUI YAO (HC) (PI)
Chine / 2007 / 35 mm / Couleur / 117 min / réal.: Yin Li, Int.: Chen Kun, Vivian Hsu, Li Bingbing, Chang Gua Ahleh, Chin Han, Yang Kuei-mei, Isabella Leong, Steven Cheung, Zhu Yin
Au début, ils étaient amoureux. Chen Qiushui avait 20 ans et Wang Biyun en avait 18. Lorsque Qiushui fuit Taiwan après le massacre 228, Biyun lui donne un anneau doré comme symbole de leur engagement en se promettant de se revoir un jour.

***

OPERA PRIMA

 AI QING DE YA CHI (LES DENTS DE L’AMOUR) (PRE) (PNA)
Chine / 2006 / 35 mm / Couleur / 114 min / réal.: Zhuang Yuxin, Int.: Yan Bingyan, Li Hongtao, Li Naiwen, Chi Jia, Wu Jiaojiao, Gao Yuan, Wan Haifeng
Qian Yehong, une jeune femme originaire de Pékin, va connaître les mutations importantes de la Chine durant la période allant de 1977 à 1987

ALL THE DAYS BEFORE TOMORROW (PRE) (PC)
États-Unis – Canada / 2007 / 35 mm / Couleur – N&B / 100 min / réal.: François Dompierre, Int.: Alexandra Holden, Joey Kern, Richard Roundtree
Profondément liés, Wes et Alison n’ont jamais franchi la mince frontière qui sépare un amour d’une amitié amoureuse. THE DAYS BEFORE TOMORROW explore la mystérieuse chimie entre deux personnes dont les routes se croisent au mauvais moment.

BAJO LAS ESTRELLAS (SOUS LES ÉTOILES) (PRE) (PNA)
Espagne / 2007 / 35 mm / Couleur / 108 min / réal.: Félix Viscarret, Int.: Alberto San Juan, Emma Suárez, Julián Villagrán, Violeta Rodríguez, Luz Valdenebro, Amparo Valle
Serveur fainéant, amateur de jazz, mais individu insensible, manquant de considération et même parfois balourd, Benny apprend la mort de son père dans son village natal et décide de se rendre aux funérailles. Cette expérience va changer sa vie.

BERSTEN (ÉCLATER) (PRE) (PM)
Suisse / 2007 / 35 mm / Couleur / 84 min / réal.: Michael Finger, Int.: Doro Müggler, Kenneth Huber, Sonja Grüntzig
Le même jour, et sans se connaître, trois personnages de milieu social différent perdent un de leurs proches par un simple coup du destin. Le film traite de leur incapacité d’accepter cette séparation.

¿DONDE ESTÁN SUS HISTORIAS? (PRE) (PM)
Canada – Mexique / 2007 / Vidéo / Couleur / 73 min / réal.: Nicolás Pereda, Int.: Gabino Rodríguez, Teresa Sanchez, Clarisa Malheiros, Juana López, Refugio Alejo, Eufracia Zapoteco, Ciro López, Luis Pérez, Ana Gutierrez, José María de Tavira, José Manuel Rodríguez, Alberto Rodríguez, Michael Schuesler
Lorsque ses oncles retournent des États-Unis et menacent de vendre les terres de sa grand-mère, avec qui il vit, un jeune fermier décide de se rendre à Mexico pour qu’on lui rende justice.

DONG SUN (PRE) (PM)
Chine / 2007 / Vidéo / Couleur / 105 min / réal.: Jian Yi, Int.: Wang Jianbao, Zhang Siyu , Zhou Jing, Ouyang Lanxiu , Gong Guozhen, Yang Guosheng, Li Pengfei, Xiao Qiping
Un paysan tente de sauver l’honneur de son village et part à l’assaut de la ville à la recherche d’un condom perdu. C’est le point de départ d’une virulente satire de la société chinoise actuelle.

EL NIÑO DE BARRO (PRE) (PI)
Espagne – Argentine / 2007 / 35 mm / Couleur / 103 min / réal.: Jorge Algora, Int.: Maribel Verdú, Daniel Freire, Chete Lera, Juan Ciancio, César Bordón, Abel Ayala, Rolly Serrano, Oscar Alegre, Sergio Boris
Des meurtres crapuleux ont lieu dans le Buenos Aires de 1912. Un gamin de 10 ans est soupçonné d’en être l’auteur.

FATA MORGANA (PRE) (PI)
Allemagne / 2007 / 35 mm / Couleur / 88 min / réal.: Simon Gross, Int.: Mathias Schweighöfer, Marie Zielcke, Jean-Hughes Anglade
Désireux de prendre une pause de leurs vacances au bord de la mer au Maroc, Daniel et Laura décident de partir à l’aventure en plein désert, au bord de leur jeep louée.

FINN’S GIRL (PRE) (PC)
Canada / 2007 / 35 mm / Couleur / 88 min / réal.: Dominique Cardona, Laurie Colbert, Int.: Brooke Johnson, Yanna McIntosh, Maya Ritter, Gilles Lemaire, Andrew Chalmers, Gail Maurice, Richard Clarkin, Nathalie Toriel, Chantel Cole
À la mort de Nancy, son amante, Finn, lesbienne bien dans sa peau, doit s’occuper de la Zelly, la fille biologique de 11 ans de Nancy. Mais la petite ne cesse de la défier.

LA CAJA (PRE) (PNA)
Espagne – Portugal / 2006 / 35 mm / Couleur / 113 min / réal.: Juan Carlos Falcón, Int.: Ángela Molina, Elvira Mínguez, Antonia San Juan, Vladimir Cruz, María Galiana, Manuel Manquiña, Joan Dalmau, Jordi Dauder, Mª Carmen Sánchez, Petite Lorena, Miguel Mota, Borja González
Don Lucio meurt subitement. Le soir de la veillée funèbre, les voisins décident de régler leurs comptes avec le défunt.

LA LOGIQUE DU REMORDS (PRE) (PM)
Canada / 2007 / Vidéo / Couleur / 86 min / réal.: Martin Laroche, Int.: Antoine Touchette, Denis Faucher, Julie Vachon
Confronté au viol et au meurtre de sa petite fille de cinq ans, un intellectuel dans la trentaine passe par toutes sortes d’émotions avant de songer à exercer une vengeance contre l’assassin.

LASTOCHKI PRILETELI (LES HIRONDELLES SONT ARRIVÉES) (PRE) (PI)
Russie / 2007 / 35 mm / Couleur / 90 min / réal.: Aslan Galazov, Int.: Irlan Khugaev, Arthur Hatagov, Vyacheslav Guriev, Soslan Tsallagov, Elina Zaharova, Leila Tebloeva, Marat Dzagurov, Soslan Makiev, Tigran Kaitmazov, Zemfira Galazova
Tourné à Vladikavkaz, dans le nord du Caucase, et monté et achevé à Moscou, LES HIRONDELLES SONT ARRIVÉES traite d’un sujet aussi sérieux que brûlant: la dépendance à la drogue. Le film est le récit d’une maladie vécue et décrite par le malade lu-même.

LES YEUX BANDÉS (PRE) (PM)
Réal.: Thomas Lilti, Int.: Jonathan Zaccal, Guillaume Depardieu, Simon Abkarian
Théo, 37 ans, partage sa vie entre Louise, qui attend un enfant, et son travail de routier. Martin avec qui il a été élevé comme un frère vient d’être arrêté…

MALOS HABITOS (MAUVAISES HABITUDES) (PRE) (PC)
Mexique / 2007 / 35 mm / Couleur / 98 min / réal.: Simón Bross, Int.: Jimena Ayala, Elena de Haro, Marco Treviño, Elisa Vicedo, Aurora Cano, Milagros Vidal, Emilio Echevarría, Patricia Reyes Spindola
Une famille est unie autour de divers désordres alimentaires. La foi, l’amour, la vanité, sont mis à l’épreuve dans la salle à manger. Une œuvre à multiples facettes, généreuse, sensuelle et profondément mexicaine dans sa démesure parfaitement assumée.

MATOK VE’MAR (BITTERSWEET) (PRE) (PI)
Israël / 2007 / 35 mm / Couleur / 101 min / réal.: Doron Benvenisti, Int.: Eyal Schecter, Safrira Zachai, Tzufit Grant, Alon Newman, Michal Yahnai, Nathan Ravitz, Miki Leon, Sharon Elimelech, Maharetha Baruch, Eliran Kaspi, Sandra Sade
Une réunion entre amis chez un couple marié est interrompue par l’arrivée à l’improviste d’une voyante qui prédit à chacun d’eux le nombre d’enfants qu’il aura.

NU. (PRE) (PC)
Pays-Bas / 2006 / Vidéo / Couleur / 80 min / réal.: Jan-Willem van Ewijk, Int.: Jan-Willem van Ewijk, Matthijs Bourdrez, Lynsey Jane Rowe, Veroniek Vermeulen, Steve Novick
Comment réagiriez-vous à la perte de quelqu’un lorsque vous n’avez pas l’habitude de perdre?

PUSINKY (DEMOISELLES) (PRE) (PI)
République tchèque / 2007 / 35 mm / Couleur / 99 min / réal.: Karin Babinská, Int.: Marie Dolezalová, Sandra Nováková, Petra Nesvacilová, Oldrich Hajlich, Mario Kubas, Matej Ruppert, Filip Blazek, Lenka Vlasáková
Trois amies de lycée décident de faire un voyage pour profiter de leur liberté.

THE FALL OF NIGHT (PRE) (PM)
États-Unis / 2007 / Vidéo / Couleur / 86 min / réal.: Derrick Warfel, Int.: Bruce Michael Hall, Persia White, Al Harrington, Grant Bowler, Tony Longo, Sera Bastian, Burke Roberts, Steve Heller, Frank Novak, Kevin ‘Repo’ Thomas
Guitariste rock, Joe, jeune homme dans la vingtaine, se réveille subitement à 8 h 01 à l’intérieure de sa voiture, coincée en plein milieu d’une autoroute abandonnée. C’est une aventure au-delà de la réalité qui l’attend.

THE GRAY MAN (PRE) (PM)
États-Unis / 2007 / 35 mm / Couleur / 97 min / réal.: Scott Flynn, Int.: Patrick Bauchau, Jack Conley, Silas Weir Mitchell, John Aylward, Jillian Armenante, Mollie Milligan, Lexi Ainsworth, Vyto Rigins, Shaun Senter, Eric Parker, Ben Hall
Entre 1924 et 1934, un certain Hamilton Fish, père de six enfants, mène une double existence qui le conduira à sa déchéance.

THE ORCHARD (LE VERGER) (PRE) (PM)
Chine / 2007 / Vidéo / Couleur / 74 min / réal.: Hu Ze, Int.: Qu Yang, Jia Fengrun, Yang Rong
Lorsqu’il apprend que sa mère est atteinte d’insuffisance rénale, un jeune homme cherche désespérément de l’argent pour permettre qu’elle puisse faire l’objet d’une transplantation d’organe.

VENT MAUVAIS (PRE) (PNA)
France / 2006 / 35 mm / Couleur / 91 min / réal.: Stéphane Allagnon, Int.: Jonathan Zaccaï, Aure Atika, Patrick Chesnais, Bernard Le Coq, Florence Thomassin
Un technicien qui doit remettre en état le système informatique d’un supermarché s’aperçoit que le directeur du magasin détourne l’argent des caisses.

WIND MAN (PRE) (PM)
Russie / 2007 / 35 mm / Couleur / 95 min / réal.: Khuat Akhmetov, Int.: Igor Yasulovich, Kuandyk Kystykbaev, Ayanat Esmagambetova, Anuar Makzumov, Gulnara Dusmatova, Farkhod Abdullaev, Erzhan Tusupov, Erbolat Ospankulov, Farkhat Abdraimov
Au cours d’un orage, un étrange individu tombe du ciel et atterit dans un petit village oublié de la steppe. Il porte des ailes.

YEO-REUMI GAGI JEONAE (PRE) (PNA)
Corée du Sud / 2006 / 35 mm / Couleur / 78 min / réal.: Sung Ji-hae, Int.: Kim Bo-kyung, Lee Hyun-woo, Kwon Min
Après plusieures années d’étude à Paris, So-yeon retourne à Séoul pour les vacances d’été. Deux hommes bouleversent sa vie: le premier qu’elle aime à la folie, et le second qui l’aime profondément.

***

CURTMETRATGES. COMPETICIÓ MUNDIAL

BONNE NUIT MALIK (PREMIÈRE NORD-AMÉRICAINE)
France / 2006 / 35 mm / Couleur / 15 min / réal.: Bruno Danan, Int.: Zakariya Gouram, Samy Seghir, Lyes Salem

CENTIGRADE (PREMIÈRE MONDIALE)
Canada / 2007 / Vidéo / Couleur / 15 min / réal.: Colin Cunningham, Int.: Colin Cunningham, Daniel Brodsky 

COME AGAIN IN SPRING (PREMIÈRE MONDIALE)
Canada / 2007 / 35 mm / Couleur / 12 min / réal.: Belinda Oldford 

FOUND OBJECTS (Objets trouvés) (PREMIÈRE INTERNATIONALE)
Canada / 2007 / 35 mm / Couleur / 15 min / réal.: David Birnbaum, Int.: Ross W. Richards, Tara Smylie, Dov Mickelson, Bianca Pisciola 

L.H.O. (PREMIÈRE INTERNATIONALE)
Allemagne / 2007 / 35 mm / N&B / 4 min / réal.: Jan Zabeil, Kristof Kannegiesser, Int.: Michael Haebler 

LA LILI À GILLES (PREMIÈRE MONDIALE)
Canada / 2006 / 35 mm / Couleur / 15 min / réal.: David Uloth, Int.: Marie-Félixe Allard, Pierre Collin, Jean-Philippe Pearson, Sophie Caron

LECCIÓN RELÁMPAGO (UNE LEÇON ÉCLAIR) (PREMIÈRE INTERNATIONALE)
Mexique / 2007 / 35 mm / Couleur / 9 min / réal.: Alejandro Lubezki, Int.: Daniel Giménez Cacho, Cecilia Suàrez, Alejandro Reza 

LUX (PREMIÈRE MONDIALE)
Espagne  / 2007 / 35 mm / Couleur / 9 min / réal.: Vuk Jevremovic 

PARESTHESIS (ILLUSIONS) (PREMIÈRE MONDIALE)
Grèce / 2007 / 35 mm / Couleur / 13 min / réal.: Sergios Konstantinidis, Int.: Thanos Samaras, 

SALVADOR (HISTORIA DE UN MILAGRO COTIDIANO) (SALVADOR (HISTOIRE D’UN MIRACLE QUOTIDIEN) (PREMIÈRE INTERNATIONALE)
Espagne / 2007 / 35 mm / Couleur / 14 min / réal.: Abdelatif Hwidar, Int.: Carlos Merchán, Nacho Fresnada, Orlin Morán 

SONGES D’UNE FEMME DE MÉNAGE (PREMIÈRE MONDIALE)
Belgique / 2007 / 35 mm / Couleur / 15 min / réal.: Banu Akseki, Int.: Serra Yilmaz, Hilde Wils

SPIELZEUGLAND (PREMIÈRE MONDIALE)
Allemagne / 2007 / 35 mm / Couleur / 14 min / réal.: Jochen Alexander Freydank, Int.: Julia Jäger, Cedric Eich, Tamay Bulut Özvatan, Thorsten Michaelis, Claudia Hübschmann, David C. Bunners, regor Weber 

THE INTERIOR MONOLOGUE OF GILL THE GOLDFISH (LE MONOLOGUE INTÉRIEUR DE GILL LE POISSON ROUGE) (PREMIÈRE MONDIALE)
Canada / 2007 / 35 mm / Couleur / 7 min / réal.: Jim Goodall, Int.: Matthew Peart, Sean Cullen, Tara Spencer-Nairn

UNE GIRAFE SOUS LA PLUIE (PREMIÈRE MONDIALE)
Belgique / 2007 / 35 mm / Couleur / 12 min / réal.: Pascale Hecquet 

WUNDERLICH PRIVAT (PREMIÈRE INTERNATIONALE)
Allemagne / 2006 / 35 mm / Couleur / 9 min / réal.: Aline Chukwuedo, Int.: Steffan Scheumann, Friedrich Lichtenstein, Olivier Bröcker

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!