“Volver” i l’alemanya “La vida dels altres” triomfen als premis del cinema europeu

Amb un total de 5 premis, Volver, de Pedro Almodóvar, ha estat la gran guanyadora dels Premis del Cinema Europeu 2006, que s’han lliurat el dia 2 de desembre de 2006, a Varsòvia; per bé que el guardó a la millor pel·lícula ha estat per La vida dels altres, de l’alemany Florian Henckel von Donnersmarck -que, per la seva banda, ha congriat un total de premis-. Si fem servir l’inadequat llenguatge esportiu amb què se sol tractar el resultat d’aquesta mena de competicions, resultaria que Ken Loach, per The wind that shakes the Barley / El vent que belluga l’ordi / El viento que agita la cebada / Le vent se lève /   Il vento che accarezza l’erba –Palma d’Or a Canes– , Grbavica / Sarajevo, mon amour / Il segreto di Esma, de la bòsnia Jasmila Zbanic –Ós d’Or a Berlín– i Breakfast on Pluto / Esmorzar a Plutó / Desayuno en Plutón, de Neil Jordan fóren les grans derrotades. No obstant això, em sembla que els grans derrotats són els membres de l’Acadèmia, que han estat capaços, per exemple, de no premiar l’actor Cillian Murphy, l’únic que comptava amb una nominació doble –pel film de Loach i per la seva extraordinària interpretació al de Jordan–.

Remarquem que Roman Polanski ha rebut el premi honorífic, pel conjunt de la seva carrera; que la crítica ha guardonat Les amants reguliers, de Philip Garrel, com a millor film europeu, i que dues pel·lícules seleccionades al Festival de Sitges, han estat reconegudes: 13 Tzameti, de Géla Babluani, com a descoberta europea de l’any, i La ciència del son / The Science of Sleep / La science des rêves / La ciencia del sueño / L’arte del sogno, de Michel Gondry, com a millor contribució artística pel disseny de producció. Tanmateix, se n’ha anat de buit Requiem, la triomfadora de Sitges; com també s’han hagut de conformar amb l’honor de la nominació, tant Adan Aliaga, per La casa de mi abuela, com Isabel Coixet, per La vida secreta de les paraules / La vida secreta de las palabras / The Secret Life Of Words / La vita segreta delle parole

Si us interessa veure la llista de nominacions prèvia, cliqueu aquí: nominacions Premis Cinema Europeu ; si us interessa veure la llista de premiats, aneu a “Vull llegir la resta de l’article”

Pel·lícula europea 2006

Das leben der anderen / La vida dels altres / La vie des autres  (Director: Florian Henckel von Donnersmarck)

Director europeu 2006

Pedro Almodóvar, per Volver

Actriu europea 2006

Penélope Cruz, per Volver

Actor europeu 2006

Ulrich Mühe, per  La vida dels altres / Das leben der anderen/ La vie des autres

Director de fotografia europeu 2006 EX-AEQUO

Barry Ackroyd, per El vent que belluga l’ordi / The wind that shakes the Barley / El viento que agita la cebada / Le vent se lève /Il vento che accarezza l’erba

José Luis Alcaine, per Volver 

Guionista europeu 2006

Florian Henckel von Donnersmarck, per La vida dels altres / Das leben der anderen/ La vie des autres

Compositor europeu 2006

Alberto Iglesias, per Volver

Descoberta europea 2006

13 Tzameti, de Gela Babluani

Premi de l’Acadèmia de Cinema Europeu a una Contribució Artística 2006

Pierre Pell i Stéphane Rozenbaum pel disseny de producció de  La ciència del son / The Science of Sleep / La science des rêves / La ciencia del sueño / L’arte del sogno

Premi Arte – Acadèmia del Cinema Europeu al Documental 2006  
Die Grosse Stille / Into Great Silence, de Philip Gröning

Premi UIP – Acadèmia del Cinema Europeu al Curtmetratge 2006
 
Before Dawn, de Bálint Kenyeres

Premi  Acadèmia del Cinema Europeu al conjunt d’una carrera

Roman Polanski

Premi Screen International a una personalitat europea del cinema mundial 2006

Jeremy Thomas

Premi FIPRESCI de la crítica 2006

Les amants reguliers, Philippe Garrel

Millor film Europeu 2006 per elecció popular

Volver, de Pedro Amodóvar

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *