Fitxa: “La perera salvatge”, de Nuri Bilge Ceylan

Títol original: Ahlat Agaci. Títol espanyol: El peral salvaje. Títol francès: Le poirier sauvage. Títol italià: L’albero dei frutti selvatici. Director: Nuri Bilge Ceylan. Guió: Nuri Bilge Ceylan, Akin Aksu, Ebru Ceylan. Fotografia: Gökhan Tiryaki. Muntatge: Nuri Bilge Ceylan. Repartiment: Dogu Demirkol     (Sinan Karasu), Murat Cemcir (Idris Karasu, el pare), Bennu Yildirimlar (Asuman Karasu, la mare). Durada: 3h08.

Sinopsi: Sinan s’ha graduat a la universitat i torna a la seva ciutat de Çan. El futur que li espera? Passar un examen per exercir de mestre probablement a l’Est del país, publicar un llibre que ha escrit, anar a la mili… Mentrestant, se les ha amb son pare, mestre d’infants amb una tirada a malgastar els diners apostant a les curses de cavalls… Parla de literatura amb un escriptor, participa a una conversa amb un parell d’imams, troba una noia que és a punt de casar-se… Sinan és un home jove davant del paisatge, d’on ve i al que pertany, però voldria anar-se’n i es relaciona amb el paisanatge, configurant un quadre d’aquell indret en el moment de deixar enrere la joventut.

Web: IMDB. En aquest blog: Comentari.

Afegeix un comentari