“Dheepan”, de Jacques Audriard (Canes 2015 · Competició)

Fitxa de Dheepan (Dheepan, L’homme qui n’aimait plus la guerre)

Direcció: Jacques Audriard. Guió: Jacques Audiard, Thomas Bidegain, Noé Debré; lliurement inspirat en la novel·la Cartes perses, de Montesquieu Producció: francesa. Durada: 1h49.

Repartiment: Antonythasan Jesuthasan (Dheepan), Kalieaswari Srinivasan (Yalini), Claudine Vinasithamby (Illayaal), Vincent Rottiers (Brahim), Marc Zinga (Youssouf).

Sinopsi: Un combatent tàmil fuig de la Sri Lanka devastada per la guerra. Busca asil a França com a refugiat polític, fent-se passar per marit i pare d’una nena, fugitives com ell. En els suburbis de París, troba feina de conserge d’un bloc d’habitatges precaris. El seu intent de menar una vida estable topa amb una colla violenta de traficants de drogues que se les campa per aquell barri deixat de la mà de Déu. De mala gana es veu involucrat en el conflicte i l’antic guerrer ha de prendre la difícil decisió de si tornar a agafar un camí violent, una altra vegada.

https://www.youtube.com/watch?v=cGvWgHyodnI

Altres vídeos: Tràiler VO | Vídeos al web Festival de Canes.

Vendes internacionals: Celluloid Dreams i Wild Bunch. DistribuïdoresUGC Distribution. Data d’estrena: mercat espanyol, dd.mm.aaaa; mercat francès, dd.mm.aaaa. Més informació: Imdb | AlloCiné  | Cineuropa | Unifrance | Productora.

728x90-1Competició:  Dheepan

Altres festivals: Festivals. Reconeixements: Canes 2015 (Palma d’Or) | Premis i nominacions.

Apunts en aquest blog: Primeres reaccions i revista de premsa Canes 2015.

Jacques Audriard # Canes 2009DirectorJacques Audriard (30.04.1952, París, França). Fill del guionista i dialoguista Michel Audriard. Pensant-se dedicar a l’ensenyament, havia començat a estudiar Lletres; però ho acabà deixant, per a dedicar-se al cinema. Tot primer hi treballà de muntador i acte seguit, sobretot en arribar a la dècada dels vuitanta del segle passat, se centrà exitosament en la tasca de guionista. De fet, des que va debutar com a director el 1994, treballa a fons els guions de les seves pròpies pel·lícules, encara que els signi conjuntament amb altres col·legues, i ha declarat en diverses ocasions que és aquest procés el que el du a tardar tant de temps entre pel·lícula i pel·lícula.

Cineasta de notable rigor, tant en l’escriptura com en la posada en escena, després de l’èxit d’ Un profeta, va especular amb certs efectismes emocionals a la següent i fins ara darrera pel·lícula, Rovell i os.

Extracte de filmografia i reconeixements: Regarde les hommes tomber (1994) -3 César (entre els quals, el de la Millor Opera Prima); Prix George Sadoul- | Un heroi molt discret (1996) -Millor Guió al Festival de Canes; 6 nominacions als César (incloses les de Millor Director i Millor Guió); Millor Director al Festival de Valladolid- | Llegeix-me els llavis (2001) -3 Césars (entre els quals, el de Millor Guió), de 9 nominacions (entre les quals, Millors Director i Pel·lícula); 4 nominacions als EFA- | De tant bategar se m’ha parat el cor (2005) -Millor Música (A. Desplat) a Berlín; 8 Césars (inclosos els de Millor Pel·lícula i Millor Director) de 10 nominacions; Millor Pel·lícula al Festival Europeu de Sevilla; BAFTA al Millor Film de Parla No Anglesa; nominacions als BIFA, EFA… | Un profeta (2009) -Grand Prix al Festival de Canes, 9 Césars (inclosos Millors Film, Director i Guió) de 13 nominacions; 2 EFA de 6 nominacions (incloses les de Film i Director); nominacions al Oscar, Globus d’Or, ISA, Goya…; BAFTA i BIFA a Millor Film de Parla No Anglesa…- | Rovell i os (2012) -en competició a Canes; 4 Césars (inclòs el de Millor Guió), de 9 nominacions; nominada als Globus d’Or, als BIFA, als BAFTA… | Dheepan (2015) -en competició a Canes-.

Foto de capçalera: copyright Paul Arnaud / Why Not Productions. Foto del director: Gentilesa del Festival de Canes.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *