Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

10 de novembre de 2013
1 comentari

Fitxa: “Blue Jasmine” (Woody Allen, 2013)

FOTO © Mars Films Cate Blanchett, a Blue Jasmine, de Woody Allen

Diuen que és la millor pel·lícula de Woody Allen dels darrers anys. Certament, el repte no era gaire difícil de superar; però un nou film del cineasta novaiorquès que crida l’atenció positivament als que la veuen, això és una bona notícia. De fet, cal que en quedi constància: enmig del cinema turístic de jubilació, en Woody Allen va tornant de tant en tant als Estats Units i fa títols com Si la cosa funciona (2009) o aquest Blue Jasmine (2013), amb què torna a pujar el llistó abaixat a base de coses com Vicky Cristina Barcelona (2008). El 15 de novembre de 2013, la tindrem a l’abast a tota una part de la nostra cartellera.

Blue Jasmine (Blue Jasmine)

Direcció: Woody Allen. Guió: Woody Allen. Fotografia: Javier Aguirresarobe. Muntatge: Alisa Lepselter. Producció: Gravier Productions (EUA), Perdido Productions (EUA). Durada: 1h38.

Repartiment: Cate Blanchett (Jasmine), Sally Hawkins (Ginger), Alec Baldwin (Hal), Peter Sarsgaard (Dwight), Louis C.K. (Al), Bobby Cannavale (Chili), Michael Stuhlbarg (Dr. Flicker), Andrew Dice Clay (Augie), Max Casella (Eddie), Alden Ehrenreich (Danny), Tammy Blanchard (Jane, l’amiga de Jasmine).

Sinopsi: Quan toca fons i el seu matrimoni amb en Hal (Alec Baldwin), reeixit home de negocis, fa aigües, la Jasmine (Cate Blanchett), novaiorquesa tan esnob com elegant, decideix anar-se’n a ca la seva germana Ginger (Sally Hawkins), que viu en un piset a San Francisco, per a superar la crisi. En arribar a Califòrnia, la Jasmine està molt alterada, sota l’efecte dels antidepressius. És cert que encara lluu el seu tarannà de dona amb classe, però psicològicament és fràgil i no té cap mena de qualificació que li facilités de trobar feina. Per acabar d’adobar-ho, no li cau gaire bé el xicot de Ginger, en Chili (Bobby Cannavale), a qui té com un “fracassat”, tant com l’exmarit de sa germana, l’Augie (Andrew Dice Clay). La Ginger, adonant-se de com n’està de malament, la Jasmine, li proposa que es dediqui a la decoració d’interiors, pensant que no mostrarà desdeny per una professió com aquesta. Mentrestant, la Jasmine accepta a contracor de treballar com a recepcionista en un consultori dental; però el seu amo, el Dr. Flicker (Michael Stuhlbarg) no tardarà a assetjar-la… Per la seva banda, la Ginger es convenç que la Jasmine té raó quan li fa veure que les seves aventures sentimentals són un autèntic desastre, per la qual cosa comença a sortir amb l’Al (Louis C.K.), enginyer de so. I en aquestes que la Jasmine veu el final del túnel, en conèixer en Dwight (Peter Sarsgaard), diplomàtic atret per la seva bellesa, elegància i distinció. Però la Jasmine té una feblesa: només viu per la mirada dels altres i no hi ha manera que vulgui encarar la realitat. Així és que a partir d’aquell moment no farà sinó precipitar la seva propa caiguda…

Altres vídeos: Tràiler VC | Tràiler VE | Tràiler VOSF | Tràiler VI.

Data estrena a gran part de la nostra cartellera: 15.11.2013

Estrena en català: Cartellera del cinema en català | Cartell | Gencat.

Distribuïdores: Catalunya, les Illes, País Valencià, la Franja i Andorra, WB | Catalunya Nord, Mars | mercat italià, WB.

Més informació: Web oficial | Fitxa El Punt Avui (cat) | Imdb (ang) |  Sensacine (esp) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).

Festivals: festivals.

Premis: premis.


Apunts en aquest blog: Comentari | Aviat.


  1. L’he vist aquest vespre, i tinc que dir que és una gran pel.lícula, amb una genial Cate Blanchett, dins un personatge que molts diuen que recorda a la Blanche Dubois d’UN TRAMVÍA ANOMENAT DESIG.
    Allen fa un intel.ligent i subtil retrat social, i el final ens hi ensenya com la incapacitat d’acceptar la realitat et condemna a la solitud o a una mena de marginació. Enmig de tants films estúpids, Allen sempre és garantia de bon cinema, faci el que faci.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!